Acasă World Povestea celei mai deprimante zi din an! Psihologii au gasit-o dupa o...

Povestea celei mai deprimante zi din an! Psihologii au gasit-o dupa o formula matematica!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

15 ianuarie, cunoscuta drept „Blue Monday” sau ”Lunea Albastra”, este considerata a fi cea mai deprimanta zi din an. „Blue Monday” sau „Lunea Albastra” este sarbatorita intotdeauna in a treia zi de luni al fiecarui an, fiind considerata a fi cea mai trista zi.

Aceasta este concluzia la care a ajuns un psiholog britanic, care a fost interesat sa gaseasca o formula matematica prin intermediul careia sa descopere care ar putea fi cea mai deprimanta zi din an.

Formula prevede calcularea unor parametri clari, precum analizarea conditiilor meteorologice, nivelul datoriilor acumultate, ziua platii facturilor, numarul zilelor care s-au scurs de la Craciun sau lipsa de motivatie.

Conceptul de „Lunea Albastra” a aparut in anul 2005, odata cu momentul in care psihologul Cliff Arnall a descoperit formula matematica care conduce la aflarea zilei care ar urma sa devina cea mai trista zi an.

Psihologul este de parere ca lunea este recunoscuta de toata lumea ca fiind o zi deprimanta, dupa ce au petrecut in weekend. Reintoarcerea la munca si inceperea unei noi saptamani este asociata cu o stare perpetua de tristete.

Cu toate acestea, exista si persoane care nu cred in semnificatia acestei zile, ci considera ca este momentul oportun pentru a incepe noi proiecte.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos