Acasă Stirile zilei Portavocile televiziunilor de propaganda dau cartile pe fata! Stiam ca acest program...

Portavocile televiziunilor de propaganda dau cartile pe fata! Stiam ca acest program de guvernare nu poate fi realizat! Doamne fereste sa nu ajungem ca Grecia!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Analistul Bogdan Chirieac, un invitat abonat la RTV si Antena 3 si-a manifestat, luni, temerea ca Guvernul Grindeanu nu va reusi sa sustina cresterea salariilor si a pensiilor, astfel incat exista un risc foarte mare ca Romania sa o ia pe urmele Greciei. 

De asemenea, si realizatorul Radu Tudor, cuoscut pentru sustinerea acordata PSD, a punctat in aceeasi nota. Chirieac a spus chiar ca el era convins ca PSD nu isi va putea pune in aplicare programul de guvernare.

„Stiam ca acest program de guvernare nu poate fi realizat. Stiam ca nu pot accesa cinci miliarde de euro din fonduri europene, ca nu se face fondul suveran”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

„Stiam insa ca PSD va incerca sa readuca democratia in Romania si respectarea drepturilor omului”, si-a justificat analistul apoi sustinerea fata de PSD, arata aktual24.

Aceleasi temeri le-a exprimat si realizatorul Antena 3 Radu Tudor. „Apar semnele de intrebare, acestea sunt cofirmate de incasari scazute la buget. Sper ca economia va putea sustine maririle de salarii si de pensii, Doamne fereste sa nu ajungem niciodata in situatia Greciei, ar fi catastrofal pentru Romania”, a spus Tudor.

Invitata, luni, la Interviurile Europa FM, Corina Cretu, comisarul european pentru Politici Regionale, a declarat ca la Bruxelles exista temerea ca Romania sa nu ajunga precum Grecia.

”Domnul prim-ministru (Sorin Grindeanu – n.r.) i-a dat asigurari domnului Moscovici (Pierre Moscovici – comisar European pentru afaceri economice- n.r.) ca se fac calcule, astfel incat acest proiect ambitios de marire a salariilor sa se incadreze in final in acest deficit bugetar de 3 la suta. Comisia Europeana asteapta documentatia din partea Guvernului Romaniei.

In aceasta etapa suntem – in ce masura aceste mariri de salarii sunt sustenabile si se poate imbunatati viata oamenilor, in paralele cu mentinerea acestor reguli. Pentru ca am avut cazul Greciei si Comisia Europeana are aceste temeri. Spania, Portugalia au intrat in criza. E important sa nu ajungem si noi la fel. Bani, crestere economica avem. Dar sa vedem cat de sustenabile sunt aceste propuneri de mariri salariale, astfel incat sa nu intram pe procedura de infridgment, de a fi pusi sub observatie pentru felul in care depasim sau nu deficitul bugetar”, a spus Corina Cretu.