Acasă Politic Ponta dus intr-un buncar in Kandahar dupa ce a fost data alarma...

Ponta dus intr-un buncar in Kandahar dupa ce a fost data alarma de raid aerian cu rachete

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primul ministru si ministrii prezenti in delgatia deplasata in Kandahar au fost dusi de urgenta intr-un buncar, dupa ce s-a declansat alarma de raid aerian cu rachete. Ponta a marturisit ca nu s-a speriat foarte tare.

Seful Guvernului a fost dus cu o masina blindata in zona adapostita imediat dupa ce in baza militara s-a dat alarma.

La scurt timp dupa ce a ajuns in Afganistan si inainte de a incepe ceremonia de retragere a trupelor, Ponta a fost instruit, de altfel, preventiv, de catre militari asupra procedurilor de adapostire in caz de urgenta.

In buncar au fost dusi rapid si ministrii romani de Aparare si Interne, potrivit celor prezenti in tabara militara.

Alarma a fost ridicata, partial, dupa aproximativ 20 de minute, iar oficialii romani au fost scosi din buncar.

Pana acum, din considerente de securitate, oficialii romani au preferat, de cele mai multe ori, sa-si anunte vizitele in taberele militare din Afganistan dupa plecarea din zona. Prezenta premierului si a celor doi ministri, precum si discursurile acestora cu ocazia retragerii trupelor romanesti au fost relatate mediatic in direct, conform deciziei de organizare a evenimentului.

Ponta, dupa alarma de atac: A dat culoare, pacat ca nu am apucat sa stam mai mult la masa

Alarma de raid aerian cu rachete declansata la baza romaneasca din Kandahar nu a fost un eveniment special pentru soldati, ci a dat „culoare” ceremoniei de incepere a retragerii trupelor din Afganistan, a afirmat premierul Ponta, spunand ca ii pare rau ca nu a putut sta mai mult la masa cu soldatii.

„Nu a fost nimic special pentru soldati. Imi pare rau ca, din aceasta cauza, nu am apucat sa stam mai mult la masa, sa vorbim”, a spus Ponta, aflat in baza militara, dupa alarma aeriana.