Acasă Politic Ponta, despre intentia lui Tariceanu de a reveni in PNL: Un pas...

Ponta, despre intentia lui Tariceanu de a reveni in PNL: Un pas spre refacerea USL. Iohannis, despre refacerea USL: Vreti sa rad tare sau mai putin tare?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele PSD, Victor Ponta, crede ca posibila intoarcere a lui Calin Popescu Tariceanu in PNL ar putea reprezenta un pas spre refacerea USL, adaugand ca, de luni, Uniunea poate fi din nou impreuna. La randul sau, Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, intrebat fiind despre posibilitatea refacerii USL:

„Vreti sa rad tare sau mai putin tare?”, adaugand ca, „indiferent de rezultatul alegerilor, nu se va reface USL”.

Victor Ponta a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa la PSD Arad, cum comenteaza posibila intoarcere a lui Calin Popescu Tariceanu in PNL.

„Nu am vorbit si nu ma uit niciodata in curtea altor partide, decizia domnului Tariceanu este decizia domniei sale, eu stiu un singurul lucru despre domnul Tariceanu si despre cei mai multi lideri liberali cu care noi ne-am intalnit in judetele tarii, presedinti de consilii judetene, primari liberali, parlamentari liberali: cei mai multi ne-au spus ca in 2012 au cerut votul oamenilor ca Uniune Social-Liberala, ca in continuare se considera legitimati sa fie USL, ca au fost votati tocmai ca se luptau cu Basescu, Udrea, Blaga, cu care acum fac motiuni impreuna. De luni incolo, putem fi din nou impreuna in cel mai important proiect politic – USL. Asta pot eu sa comentez despre domnul Tariceanu si cei mai multi dintre colegii liberali”, a spus Ponta, citat de Medifax.

Intrebat daca eventuala trecere a lui Taricenau la PNL poate fi un pas spre refacerea USL, Ponta a raspuns: „Evident”. „In afara de Crin Antonescu, cam toti restul liberalilor vor USL”, a adaugat Ponta.

Liderul PSD a afirmat despre Tariceanu ca este „un model de liberal” despre care ii place sa vorbeasca, in timp ce despre Crin Antonescu a spus ca este „un om de stanga, un adevarat social-democrat, pentru ca a lucrat mereu la stat”.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, joi, ca a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni in partid.

Totodata, presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus despre posibila reprimire a lui Calin Popescu Tariceanu in partid ca nu ar lua in seama aceasta cerere.

„Va pot spune ca e posibil ca domnul Tariceanu sa fi facut cerere de reinscriere, pentru ca este un val de reinscrieri. V-am mai spus ca si un om si-a pierdut mintile la Slatina, in urma cu trei luni, a plecat din partid, ademenit, pacalit pe acolo de pesedisti, omul s-a trezit si s-a reinscris acum. Se poate sa fie acelasi caz si la Satu Mare”, a afirmat Antonescu

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, daca este posibila refacerea USL dupa alegerile europarlamentare, avand in vedere ca Victor Ponta continua sa promoveze acest proiect.

„Vreti sa rad tare sau mai putin tare?”, a raspuns Iohannis.

El a adaugat ca, „indiferent de rezultatul alegerilor, nu se va reface USL”.

„Sunt, chiar sunt, in pozitia sa va spun cu toata certitudinea ca, indiferent de rezultatul alegerilor, nu se va reface USL incepand de luni. Puteti sa desfaceti aceasta afirmatie in cate bucatele vreti, dar o spun cu toata raspunderea”, a afirmat prim-vicepresedintele liberal.