Acasă Politic Ponta a mintit DIASPORA! BEC: Nu exista impedimente legale pentru organizarea de...

Ponta a mintit DIASPORA! BEC: Nu exista impedimente legale pentru organizarea de noii sectii in strainatate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un comunicat al BEC precizeaza ca nu exista impedimente legale pentru organizarea de noi sectii, ceea ce demonstreaza ca Victor Ponta a mintit Diaspora.

BEC invoca Legea 370/2014 si precizeaza ca in interpretarea sa, cuprinsa intr-o decizie proprie, nu exista un „impediment legal” referitor la organizarea de noi sectii de votare in strainatate”, asa cum a invocat MAE „in contextul discutarii celor mai eficiente masuri pentru organizarea turului doi de scrutin”.

BEC reaminteste ca in exercitarea dreptului la vot, „alegatorii pot utiliza si formularul declaratiei pe proprie raspundere, descarcat de pe site-urile BEC si MAE, care poate fi completat in afara sectiei de votare, „cu indeplinirea conditiei privind datarea si semnarea acestei declaratii numai in fata membrilor biroului electoral al sectiei de votare din strainatate”.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean a fost intrebat, vineri, despre suplimentarea sectiilor de votare in strainatate, sustinand ca BEC a adoptat o hotarare „care nu confirma existenta unei baze juridice, potrivit legii (…) si nu permite infiintarea de noi sectii”.

Corlatean a sustinut ca, pentru infiintarea de noi sectii de votare, este necesara o intreaga procedura, care cuprinde solicitarea aprobarii autoritatilor din statul care acrediteaza, dar si chestiuni de ordin logistic, practic, personal, securizarea sediului.

„Nu putem bulversa oamenii cu cateva zile inainte de vot, din acest punct de vedere, dar printr-o mai buna organizare si o utlizare la maximu, a capacitatii logistice evident va creste numarului celor care doresc sa voteze”, a justificat ministrul de Externe.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos