Acasă Stirile zilei Politia Rutiera si RAR vor verifica in trafic starea tehnica a autovehiculelor,...

Politia Rutiera si RAR vor verifica in trafic starea tehnica a autovehiculelor, in perioada 10-20 ianuarie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Politia Rutiera impreuna cu mecanici ai Registrului Auto Roman (RAR) vor verifica in trafic, in perioada 10-20 ianuarie, starea tehnica a autovehiculelor, urmarind daca acestea indeplinesc conditiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.

In perioada 10-20 ianuarie, Directia Rutiera a Politiei Romane si Regia Autonoma – Registrul Auto Roman vor actiona, la nivel national, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinte grave, produse pe fondul defectiunilor tehnice ale autovehiculelor, potrivit unui comunicat de joi al Ministerului Afacerilor de Interne (MAI).

Concret, politistii si specialistii RAR vor verifica buna functionare a mecanismului de franare si a sistemului de directie, a instalatiei de iluminare/semnalizare, precum si a reglajului acesteia, legalitatea montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.

De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanta datelor inscrise in certificatul de inmatriculare cu caracteristicile tehnice, detinerea inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia, precum si utilizarea anvelopelor de iarna si uzura acestora.

In cazul in care se constata defectiuni tehnice de natura a pune in pericol grav siguranta circulatiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.

Sursa: mediafax.ro