Noul pod pietonal inaugurat pe muntele Titlis se afla la o înaltime de aproape 3.000 de metri, doborand astfel recordul pentru cea mai mare altitudine la care este situat un pod suspendat în Europa.

Podul pietonal de pe muntele Titlis din Elvetia conduce clasamentul podurilor suspendate din Europa din punct de vedere al altitudinii la care sunt amplasate, anunta bbc.co.uk.

Situat la o înaltime de aproape 3.000 de metri, podul, care are o lungime de 98 de metri si o latime de doar un metru, nu este recomandat celor care se tem de înaltimi. Pentru pasionatii muntelui însa, privelistea este spectaculoasa. Podul este suspendat la aproape 500 de metri deasupra ghetarului Titlis, iar în zilele senine, se vede pana în Italia, Germania, sau Austria.

Constructia podului s-a dovedit a fi problematica, din cauza conditiilor meteo, dar si a dificultatii transportarii materialelor. „A durat aproape cinci luni. A trebuit sa urcam toate materialele pana la 3.000 de metri. De cele mai multe ori am folosit telecabina, dar în anumite cazuri a fost nevoie de elicopter pentru a le aduce în siguranta. Apoi ne-a pus probleme vremea. Aici, pe muntele Titlis, ninge si vara. În mai multe ocazii, muncitorii au pierdut timp pretios, trebuind sa înlature zapada înainte sa poata lucra „, spune Peter Reinle, responsabil pentru constructie.

Podul a costat în jur de 1.2 milioane de euro si a fost construit pentru a marca centenarul telecabinei Engelberg-Gerschnialp, inaugurata în 1913. Constructia este proiectata sa reziste la vant de peste 190 de km/h si poate suporta pana la 450 de tone de zapada.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.