O tanara din Canada sustine ca poate iesi din propriul corp oricand doreste si ca se poate vedea pe sine cum pluteste si se roteste in aer deasupra propriului corp.

„Parea suprinsa de faptul ca nu toata lumea poate experimenta asa ceva”, au scris oamenii de stiinta intr-un studiu publicat in Human Neuroscience.

In urma cercetarii activitatii cerebrale, specialistii au ajuns la concluzia ca „de vina” ar fi emisfera stanga a creierului tinerei, care este asociata cu imagistica legata de chinestezie (perceperea senzatiei de miscare) si este responsabila pentru senzatia ca iesim din trup si plutim deasupra lui.

Tanara studenta le-a spus oamenilor de stiinta ca se poate vedea pe sine cum pluteste si se roteste in aer deasupra propriului corp si ca, uneori, isi poate chiar privi trupul de sus.

Expertii au folosit un RMN ca sa analizeze creierul fetei, fiind cu atat mai intrigati cu cat spun ca este primul caz in care cineva poate sa intre in aceasta stare atunci cand doreste.

In urma investigatiilor, au descoperit ca, in momentele respective, cortexul vizual este cumva dezactivat, activandu-se partea stanga a catorva zone din creier, asociate cu chinestezia.

Potrivit studiului, astfel de experiente sunt posibile in copilarie, insa abilitatea se pierde pe masura inaintarii in varsta, daca nu este exersata.

Sursa: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.