Acasă Stirile zilei Stiinta Poate fi o adevarata mina de aur pentru Romania! Raportul ascuns care...

Poate fi o adevarata mina de aur pentru Romania! Raportul ascuns care arunca in aer Rosia Montana!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rosia Montana este cunoscuta ca o mina de aur dar adevarata mina de aur sta ascunsa inauntrul galeriilor care au un potential turistic mai valoros decat aurul care ar trebui exploatat. Sunt peste 100 de kilometri de mine romane, alaturi de urmele minelor dacice. Un astfel de obiectiv nu il distrugi, ci il transformi in obiectiv turistic de interes mondial, pentru ca va aduce beneficii mari si va revigora economic intreaga zona.

In loc sa faca acest lucru, autoritatile romanesti s-au dat peste cap sa sustina raderea lui de pe suprafata pamantului, invocand avantajele economice… Avantaje economice pentru firma canadiana Gold Corporation, nu pentru Romania. Cele cateva procente pe care statul roman le are din toata afacerea ar putea sa convinga doar un babuin beat ca treaba asta este in interesul nostru, relateaza cunoastelumea.ro.

Mai mult decat atat, desi era evident ca Rosia Montana indeplineste toate conditiile pentru a intra in Patrimoniul UNESCO, aceeasi oficiali romani s-au facut ca ploua si ca nu prea inteleg ce-i acela Patrimoniu Cultural, totul pentru ca exploatarea sa mearga mai departe. Doar protestele stradale in care zeci de mii de oameni au cerut sa se opreasca exploatarea de aici, a blocat provizoriu proiectul.

Ceea ce este de-a dreptul criminal, in acest context, este faptul ca Raportul unor specialisti englezi de la universitatile Oxford si Leicester, care dovedesc importanta culturala a acestui obiectiv si indeplinirea tuturor conditiilor pentru a intra in patrimoniul UNESCO, a fost trecut sub tacere de autoritati, ca sa nu deranjeze cumva superpaguboasa afacere pentru Romania.

Vedeti o ampla prezentare facuta de totb.ro si raportul integral despre ce ascunde Rosia Montana.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos