S-a observat cu ochii larg deschisi ca Rusia nu glumeste in ceea ce priveste Ucraina, generalul (r) Emil Strainu oferind cateva detalii amanuntite despre ce s-ar putea intampla daca rusii s-ar “ocupa” si de Romania.

Conform datelor generalului Strainu, rusii au un plan bine pus la punct pentru a ocupa Romania, daca ar considera ca acest lucru este necesar in economia actualului conflict din zona Marii Negre. Asta in contextul in care intre Bucuresti si Crimeea, anexata in februarie de Moscova, nu sunt decat 400 de kilometri.

In primele 60 de minute vom fi “orbiti” prin anihilarea radiolocatiei

“Agresiunea prin surprindere – blitz attack – ar putea debuta noaptea sau in zori, duminica sau pe fondul unei sarbatori, prin 2-3 valuri de atac ale aviatiei de vanatoarebombardament sprijinite de aviatia de vanatoare, care in primele 60 de minute ar anihila sistemele de cercetare prin radiolocatie, adica radarele, si de aparare antiaeriana, prin folosirea sistemelor de cercetare-lovire de mare precizie si a rachetelor antiradiolocatie si de croaziera cu baza aeriana, la sol sau navala”, explica Emil Strainu.

Dupa doua ore, rusii obtin suprematia aeriana totala

Generalul spune ca dupa obtinerea suprematiei aeriene ar urma lansarea trupelor de desantparasutare, care ar ocupa, in primul rand, marele numar de aerodromuri dezafectate ce au piste si campuri de aviatie functionale, dar nepazite corespunzator, care parca invita inamicul – apoi si a celorlalte aerodromuri si aeroporturi civile, realizandu- se capetele de pod necesare debarcarii trupelor aeropurtate si asigurarea zonelor de desantare a fortelor aeromobile.

Dupa inca sase ore paralizeaza intregul sistem de aparare romanesc

In timp ce aviatia de vanatoare si vanatoare-bombardament ar asigura fluxul de trupe ce vin continuu pe calea aerului, simultan s-ar executa in trei pana la cinci puncte de pe litoral debarcarea desantului maritim – infanteria marina – urmata de instituirea blocadei maritime. In maximum sase ore ar putea fi debarcate pe teritoriul Romaniei trei pana la cinci divizii aeropurtate – aproximativ 50.000 de oameni – si doua pana la trei brigazi de desant maritim, adica 10.000 de oameni, la care s-ar adauga trupele de cercetare- diversiune si grupurile teroriste, reprezentand primul val al invaziei aero-maritime. Aceste trupe au ca obiectiv paralizarea intregului sistem de aparare al Romaniei in maximum 10 ore.

Am putea fi atacati din doua directii in acelasi timp

Potrivit generalului (r) dr. Emil Strainu, in sprijinul desfasurarii operatiei de invazie aero-maritima pot aparea intruziuni si provocari militare la unele frontiere terestre, exemplu granita de vest, inclusiv folosirea unei terte tari pentru realizarea unui atac terestru prin vestul tarii. De aici se poate construi orice varianta de «riposta» a tarii noastre: activarea articolului cinci din Tratatul NATO, ajutor din partea SUA, activarea razboiului de rezistenta total sau a razboiului de aparare a patriei dus de intregul popor. Opinia personala este ca orice ipoteza de invazie plauzibila este posibila, chiar daca la un anumit moment este improbabila.

Sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.