Biblia aminteste in scrierile vechi ca aceasta planta sfanta era folosita in multe ritualuri de vindecare si purificare a organismului, cum ar fi favorizarea eliminarii apei din tesuturi, stimularea poftei de mancare sau efectele antiseptice si cicatrizante asupra ranilor.
Isopul, celebra planta din Psalmii lui David, care in limba greaca inseamna „planta sfanta”, este folosit ca planta ornamentala, dar si vindecatoare. Daca aveti probleme cu plamanii sau cu tubul digestiv, apelati cu incredere la tratamentele cu isop, pe care fitoterapeutii vi le recomanda. Isopul previne si vindeca infectii ce se formeaza la nivelul gatului, tusea, guturaiul, bronsitele si problemele cu sinusurile. De asemenea, este bine sa administrati praf de isop, pentru a se crea o actiune laxativa, ce vindeca mucoasa intestinala.
Combate anemia
Substanta amara (hisopina) ce se gaseste in isop contine multe minerale, extrem de eficiente organismului, cum ar fi: calciu, sodiu, fosfor, fier, cupru, sulf, mangan, aluminiu etc., elemente fara de care am fi anemici.
Un bun antibiotic
Actiunea antiseptica l-a facut remarcat inca din antichitate, fiind un excelent antibiotic, tonic-astringent si cicatrizant in acelasi timp. Pe vremuri, oamenii consumau isop ori de cate ori se confruntau cu o infectie in organism. Chiar si in zilele noastre, unii fitoterapeuti ne recomanda sa nu recurgem intotdeauna la antibioticele clasice, ci sa ne insanatosim cu ajutorul plantelor. De asemenea, isopul este un bun sedativ, actionand benefic asupra sistemului nervos central, dar si a centrului respirator, curata ficatul si plamanii.