Acasă Stirile zilei Piţurcă nu l-a mai chemat pe ultimul căpitan al naţionalei, banderola va...

Piţurcă nu l-a mai chemat pe ultimul căpitan al naţionalei, banderola va trece la Mutu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Banderola naţionalei va fi din nou disponibilă, după ce Victor Piţurcă nu l-a inclus în lotul pentru amicalul cu Uruguay pe Răzvan Raţ (30 de ani). Fundaşul lui Şahtior Doneţk a fost căpitanul României după retragerea lui Cristi Chivu, mandatul său începând la partida cu Franţa din august anul trecut, conform prosport.

România se va prezenta în faţa uruguayenilor cu Mutu şi cu Marica, dar fără Răzvan Raţ şi Radu Ştefan. Cei doi fundaşi stânga ai naţionalei au fost lăsaţi de Victor Piţurcă în afara lotului pentru amicalul de miercuri, iar soluţiile pentru acest post vor fi Latovlevici sau Grecu. Faptul că Raţ nu va fi prezent la cel mai tare meci de pregătire al României, în ciuda faptului că este apt din punct de vedere medical, din acest an ridică din nou problema banderolei la echipa naţională. Apărătorul lui Şahtior Doneţk a fost liderul tricolorilor de la retragerea lui Cristi Chivu şi a cedat banderola doar în deplasarea din Albania, când a fost suspendat.

„Ce face căpitanul meu?”
Rolul de căpitan al naţionalei în partida cu Uruguay îi va reveni, mai mult ca sigur, lui Adrian Mutu. În ciuda problemelor avute de-a lungul timpului la lot, „Brilantul” rămâne unul dintre tricolorii importanţi, cu un cuvânt greu în vestiar. În plus, Mutu este şi unul dintre preferaţii lui Victor Piţurcă. La prima întâlnire a celor doi, imediat după numirea lui Piţurcă în funcţia de selecţioner, tehnicianul l-a abordat pe atacantul de 33 de ani în felul următor: „Ce face căpitanul meu?”. Apoi, din păcate pentru „Briliant”, a urmat scandalul din San Marino şi banderola a rămas, până la meciul cu Albania, pe braţul fundaşului stânga.

71 de selecţii are Adrian Mutu la echipa naţională, debutul său fiind acum 11 ani şi 11 luni într-un amical contra Greciei