Acasă Sanatate Pilula de alge marine poate învinge artrita, fiind un puternic anti-inflamator

Pilula de alge marine poate învinge artrita, fiind un puternic anti-inflamator

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de știința au găsit o algă marină, care distruge recifurile de corali din Hawaii, dar produce o substanță chimică cu puternice proprietăți anti-inflamatorii.
Această pilula de alge ar putea fi utilizată în viitoarele medicamente pentru a trata alte boli cronice, de la cancer la probleme cardiace.

Algele marine au mici organisme fotosintetice numite „cyanobacterium”, care produc compuși extrem de utili și în combaterea infecţiilor bacteriene.
Cercetatorii de la Institutul de Oceanografie Scripps din UC San Diego, au descoperit primul organism în 2008, în largul coastei Kona din Hawaii.

Profesorul Jennifer Smith, a declarat:

„Aceste organisme au fost pe planetă de milioane de ani şi de aceea nu este surprinzător faptul că acestea au evoluat și au găsit numeroase strategii pentru a concura cu speciile vecine, inclusiv cu războiul chimic.”

Artrita este o afecțiune comună care cauzează dureri şi inflamaţii ale încheieturilor.
Aceasta afectează în general persoanele peste 50 de ani și este cauzată de cartilajul dintre oase, care treptat începe să dispară, cauzând frecarea dureroasă de os pe os.

Nu este prezent nici un tratament pentru artrita, deşi medicamente analgezice, non-steroidiene și anti-inflamatorii sunt adesea prescrise pentru a ajuta la tratarea simptomelor.

Profesorul Gerwick a spus:

„Eu cred că această constatare este o ilustrare frumoasă a modului în care trebuie să privim mai mult spre mediul nostru, deoarece chiar şi, după cum se vede, nu sunt doar niște paraziţi. Este un drum lung pentru a merge de la această descoperire în stadiu incipient, la aplicarea în clinică, dar este singura cale dacă vrem medicamente noi şi mai eficace.”