Acasă Life Dezvoltare Personala Pilda pentru cei obisnuiti sa supravietuiasca. Poate ar fi timpul sa-ti traiesti...

Pilda pentru cei obisnuiti sa supravietuiasca. Poate ar fi timpul sa-ti traiesti viata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un intelept mergea intr-o padure impreuna cu ucenicul sau credincios, cand a vazut in departare un sat in paragina si s-a decis sa faca o scurta vizita.

Pe parcursul drumului inteleptul i-a vorbit ucenicului despre importanta vizitelor in comunitate si oportunitatile de a invata de la oamenii simpli pe care ii cunoastem in viata. Ajungand in sat a vazut casele din lemn si locuitori cu haine rupte si murdare. Tanarul ucenic s-a apropiat de casa unei familii si l-a intrebat pe tata:

– In acest loc nu exista locuri de munca, magazine… cum reusesti sa supravietuiesti aici cu asa o familie numeroasa?

Barbatul i-a raspuns cu calm:

– Prieten drag, avem o vaca si ne ofera multi litri de lapte in fiecare zi. O parte din lapte il vindem sau il schimbam in orasul vecin cu alte tipuri de alimente. Daca nu reusim sa vindem tot laptele atunci facem branza, cas si alte produse pentru consumul nostru. Deci asa supravietuim.

Inteleptul a ascultat pentru cateva momente, s-a ridicat si a plecat. Pe drum, s-a intors la ucenicul sau credincios si i-a ordonat:

– Du-te langa stanca aceea dezleaga vaca si impinge-o in prapastie.

Ochii tanarului s-au marit fara sa inteleaga despre ce e vorba si a pus la indoiala dorinta maestrului gandind ca acesta este singurul mijloc de supravietuire al acestei familii. Dar, dupa o tacerea absoluta a maestrului sau, el a indeplinit ordinul. Astfel, s-a uitat la vaca din prapastie cum moare…

Aceasta scena l-a marcat pe tanar care nu si-a putut scoate din minte intamplarea ani de zile, dar intr-o zi a decis sa renunte la tot ceea ce a invatat si sa revina la fata locului. Tanarul a vrut sa-si ceara iertare familiei si sa le ofere ajutor.

Asa se face ca a ajuns langa sat dar in loc de colibele de lemn a vazut un loc foarte frumos, cu copaci cu flori, cu pereti ziditi, cu masina si copii care se jucau in gradina. Imaginea trista si disperata cu familia saraca disparuse.

Ajungand in fata casei a fost intampinat de un barbat prietenos si l-a intrebat despre familia care locuia acolo in urma cu patru ani…:

– Familia locuieste tot aici.

Uimit, dupa ce a gasit familia, le-a laudat satul si a intrebat barbatul…:

– Cum de ati reusit sa va imbunatatiti satul astfel in asa scurt timp?

Si acesta a raspuns cu entuziasm:

– Am avut o vaca care a cazut de pe stanca si a murit. Din ziua aceea am inceput sa facem alte lucruri si sa ne descoperim abilitati mestesugaresti pe care nu stiam ca le avem. Asa am reusit sa dobandim tot ce avem acum.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos