Acasă Stirile zilei Bani Petrom vrea să oprească producția de la rafinăria Petrobrazi

Petrom vrea să oprească producția de la rafinăria Petrobrazi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

OMV Petrom (SNP) va opri rafinaria Petrobrazi Ploiesti pentru o perioada de sase saptamani, incepand cu luna mai, in vederea modernizarii unei instalatii care va permite procesarea exclusiva a petrolului extras in Romania, scrie Mediafax.

„Se va reduce capacitatea rafinariei la 4,2 milioane tone pe an, va deveni posibila procesare exclusiva a titeiului domestic din productie proprie, iar rata de utilizare a rafinariei si mixul de produse se vor imbunatati”, se arata in raportul financiar pentru primul trimestru al OMV Petrom.

Petrobrazi este singura unitate functionala de rafinare a petrolului din portofoliul OMV Petrom. Compania mai are o rafinarie, Arpechim Pitetti, pe care insa a inchis-o anul trecut.

In 2009, OMV Petrom a anuntat ca renunta la planul de majorare a capacitatii de rafinare a unitatii Petrobrazi la 6 milioane de tone anual, pe care o va reduce la 4,2 milioane tone.

OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV.

Compania a inregistrat in perioada ianuarie – martie un profit trimestrial record, de 1,38 miliarde lei (381 milioane euro), in crestere cu 65% fata de acelasi interval din anul precedent, si vanzari in urcare cu 21%, la 6 miliarde lei (1,3 miliarde euro).