Acasă Stirile zilei Peste 300.000 de moldoveni se pregatesc sa migreze in Marea Britanie cu...

Peste 300.000 de moldoveni se pregatesc sa migreze in Marea Britanie cu pasapoarte romanesti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 300.000 de moldoveni se pregatesc sa migreze in Marea Britanie prin “usa din spate”, exploatand aceasta “portita” de acces a dublei cetatenii moldoveano-romane spre spatiul comunitar, potrivit Sunday Express.

Potrivit publicatiei, “tot ceea ce au de facut moldovenii pentru a obtine un pasaport UE este sa prezinte documente care sa arate ca sunt originari din Romania”, un stat membru UE care a deschis recent doua noi consulate la Balti si Cahul, pentru a face fata cererii tot mai mari. Numarul acestora nu a fost inclus in estimarile cu privire la romanii si bulgarii ce intentioneaza sa migreze, la randul lor, in Marea Britanie, noteaza publicatia.

Multi dintre potentialii imigranti au cazier pentru infractiuni grave privind prostitutia si traficul de fiinte umane, scrie publicatia, adaugand ca investigatii Sunday Express releva ca eforturi ale Agentiei britanice de Frontiera de “stopare a unui val de criminali si violatori” sunt “inadecvate”.

Potrivit unui document UK Border Agency adresat stagiarilor, citat de publicatie, “condamnari penale anterioare nu reprezinta un motiv intemeiat (pentru refuzul accesului), cu exceptia unor infractiuni deosebit de grave, ca violul, crima sau traficul de droguri, sau riscului de recidiva in cazul unor infractiuni minore”.

“Aproximativ 226.507 persoane din (Republica) Moldova au obtinut cetatenia
Via: Moldoveanul