Acasă Stirile zilei Peste 28.500 de militari americani in Coreea de Sud! SUA anunta ca...

Peste 28.500 de militari americani in Coreea de Sud! SUA anunta ca vor SUSTINE „neclintit” Seulul intr-un eventual CONFLICT cu Coreea de Nord! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Secretarul american al Apararii Chuck Hagel a promis „angajamentul neclintit al Statelor Unite fata de alianta cu Republica Coreei, mai ales in aceasta perioada de tensiuni puternice in Peninsula Coreeana”, a declarat George Little, un purtator de cuvant al Pentagonului, citat intr-un comunicat.

Cei doi au evocat semnarea saptamana trecuta a unui nou pact militar intre cei doi aliati. Acest acord prevede un raspuns comun inclusiv in cazul unei provocari minore din partea Coreei de Nord, ca de exemplu o incursiune „limitata” a trupelor nord-coreene catre Coreea de Sud.

Acordurile anterioare prevedeau o interventie americana in caz de conflict. Noul pact, semnat vineri, garanteaza sustinerea Statelor Unite fata de orice masura de retorsiune a Seulului si permite Coreei de Sud sa solicite forte militare americane suplimentare in cazul in care considera necesar acest lucru.

Aproximativ 28.500 de militari americani sunt stationati in Coreea de Sud pentru a face fata, in caz de nevoie, Coreei de Nord, care si-a multiplicat in ultimele zile amenintarile cu actiuni militare impotriva vecinului de la sud.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos