Alianta aflata la putere in Parlament se tine de aceleasi jocuri murdare legislative si incearca sa treaca modificarile codurilor penale prin intermediul unor teripuri judecatoresti. Mai exact social-democratii condamnatului penal Liviu Dragnea vor ca ordonanta 14 sa fie contestata la Curtea Constitutionala pentru a intra in vigoare Ordonanta 13.

Senatorul Daniel Fenechiu (PNL) a explicat posibilele efecte ale refuzului PSD.

”Primul risc este ca Ordonanta 14 sa fie contestata la Curtea Constitutionala. In cazul in care CCR decide ca Ordonanta 14 este neconstitutionala ramane in vigoare Ordonanta 13, daca noi nu o respingem. Al doilea risc este ca in cazul procesleor penale sa fie ridicate o exceptie de neconstitutionalitate”, a explicat Fenechiu. ”Ordonanta 13 urmeaza sa faca obiectul unei dezbateri in cadrul comisiei, iar pe 21 februarie o dezbatere cu alte institutii”, a sustinut Serban Nicolae (PSD), presedintele Comisiei Juridice.

Dezbaterile au devenit extrem de tensionate in momentul in care Alina Gorghiu (PNL) a propus ca senatorii sa asculte si punctul de vedere al reprezentantei Parchetului General, procurorul Irina Kuglay. Dupa ce aceasta a prezentat o serie de argumente juridice, a fost admonestata de presedintele Comisiei juridice din Senat, Serban Nicolae (PSD). Pe un ton nervos, acesta i-a reprosat ca ar fi venit neinvitata la comisie, desi reprezentanta Parchetului a sustinut ca institutia sa a informat atat presedintii celor doua Camerei, cat si Comisia Juridica.

Scandal in Comisie. Serban Nicolae a dat-o afara din sedinta pe reprezentanta Ministerului Public

Senatorul PSD i-a spus reprezentantei Ministerului Public, procurorul Irina Kuglay, sa nu „o ia in nume personal” dar a facut o rerferire si la „salariul” procurorului general. Aceasta a parasit sala, insa scandalul a continuat cu o cearta intre Gorghiu si Nicolae. „Nu mai dati oameni afara cand va tuna. Maine poimaine veti da afara pe cei din opozitie”, a comentat Gorghiu.

La randul sau, Nicolae a remarcat: „Atata tupeu!” si i-a spus acesteia sa se „abtina” sa ii dea lectii.

Ordonanta 14 va fi votata marti in plenul Senatului si apoi la Camera Deputatilor.

sursa: romanialibera.ro