Personaje din romanele lui Charles Dickens apar imprimate pe un set special de timbre, lansat de curand de Posta Regala din Marea Britanie.

Lansarea acestui set de timbre marcheaza bicentenarul nasterii scriitorului Charles Dickens, autor al unor volume celebre, precum „Marile sperante” si „Un colind de Craciun”, informeaza bbc.co.uk.

Seria cuprinde sase personaje: „Dl. Pickwick din The Pickwick Papers”, „Dl. Bumble din Oliver Twist”, „The Marchioness din The Old Curiosity Shop”, „Dna. Gamp din Martn Chuzzlewit”, „Capitanul Cuttle din Dombey and Son” si „Dl. Micawber din David Copperfield”.

Versiuni in marime naturala ale timbrelor au fost prezentate recent la parcul de distractii Charles Dickens World din orasul britanic Chantham.

Romanele lui Charles Dickens au fost adaptate in peste 200 de lungmetraje si filme de televiziune.

Charles John Huffam Dickens (7 februarie 1812 – 9 iunie 1870) este unul dintre cei mai apreciati scriitori englezi. Printre cele mai importante opere ale sale se numara: „Oliver Twist”, „Nicholas Nickleby”, „Un colind de Craciun/ A Christmas Carol”, „David Copperfield”, „A Tale of Two Cities” si „Marile sperante/ Great Expectations”.

1 COMENTARIU

  1. Tu chiar ai impresia ca pe vreema cand dl Doctor era flacau cum spui tu, existau asemenea probleme in alimentatie?? Este evident ca fiind directorul Insitutului de Cercetari Alimentare face cercetari frecvente in domeniu. Ti se pare ca pe atunci cand invata dansul se vorbea peste tot de e-uri? Si, in concluzie, e normal sa spuna si lucruri stiute de zeci de ani, ca doar nu le inventeaza pe loc. In plus, as vrea sa vad cati dintre noi stiu sa foloseasca toti termenii chimici, biochimici si microbiologici pe care dansul ii foloseste cand scrie o carte sau, chiar mai mult, cand vorbeste la televizor si raspunde la intrebari fara sa aiba un proiector in fata! Asa ca pe mine nu ma convinge afirmatia ta cum ca citeste de pe net ca noi toti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.