Cap Limpede

World

Perioadele din an in care au loc cele mai multe divorturi! Vezi de ce aleg sa se desparta mai ales in timpul acestor doua luni!

Cercetatorii de la Universitatea din Washington, SUA, au ajuns la o concluzie care pare surprinzatoare la prima vedere. Acestia au descoperit ca cea mai mare rata a divorturilor se inregistreaza, de regula, in lunile martie si august, analizand date din perioada 2001-2015.

Studiul desfasurat de Universitatea din Washington s-a concentrat initial pe efectele recesiunii economice asupra stabilitatii cuplurilor casatorite, dar consultand si comparand datele referitoare la divorturile din ultimii ani, cercetatorii au observat repetarea unui model legat de rata divorturilor, noteaza adevarul.ro, care citeaza publicatia The Independent. Profesorii Julie Brines si Brian Seferini au precizat ca cele doua luni din an in care apar cele mai multe divorturi, in perioada 2001-2015, marcheaza sfarsitul iernii (martie), respectiv sfarsitul verii (august).

Conform explicatiei logice gasite de cercetatori, numarul divorturilor este atat de mare in cele doua luni pentru ca oamenii nu doresc sa le dea vesti proaste familiilor sau copiilor in perioada sarbatorilor de iarna sau imediat dupa aceea, asa ca asteapta pana in martie, sau incearca sa termine procedurile de divort pana in luna august, inainte sa inceapa copiii scoala, in septembrie.  Brines a oferit si o explicatie pe care a descries-o drept „ciclul optimismului”, legat de faptul ca perioada vacantelor, cum este cea de iarna sau din timpul verii, creeaza asteptari referitoare la cum ar trebui sa se comporte o familie fericita, arata bzi.

Cercetatorii au inclus in analiza cupluri din diferite categorii sociale si zone demografice, dar rata divorturilor a ramas la fel de mare in lunile martie si august. Rezultatele cercetarii au fost prezentate luna acesta Asociatiei Americane de Sociologie.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-88078").on("click", function(){ $(".com-click-id-88078").show(); $(".disqus-thread-88078").show(); $(".com-but-88078").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});