Pericolul din banalii covrigi calzi! De maine gandeste-te de doua ori inainte sa-i consumi!

Banalii covrigi calzi au starnit numeroase controverse pornind de la valoarea lor calorica si sfarsind cu secretele gustului crocant unde specialistii sustin ca se adauga, inainte de-a fi bagati la cuptor, soda caustica.

Conform specialistilor, un covrig are intre 250 si 300 de calorii, mai mult de 50 de grame de carbohidrati, si nici un nutrient. Medicii recomanda sa consumati foarte rar covrigi si atunci sa nu fie foarte calzi. Deoarece acest lucru favorizeaza aparitia diabetului, pe langa multe alte lucruri.

 

Zi de zi, pericol de ingrasare

Covrigii calzi, consumati zilnic pe perioade mari de timp, determina acumularea kilogramelor in plus, uzeaza pancreasul si, in timp, creeaza rezistenta la insulina.

Nutritionistii au descoperit ca persoanele care mananca zi de zi un covrig, au o greutate de doua ori mai mare decat cele care consuma un covrig pe luna.

Aceste produse de panificatie preferate de majoritatea romanilor au in compozitie faina alba, lipsita de substante nutritive, cum ar fi vitamine, fibre si proteine. Ofera o stare de satietate, dar specialistii in nutritie spun ca, mancati calzi, covrigii nu au nicio valoare nutritiva.

 

Sa fim atenti

Uneori sunt fierti in zahar si contin si o cantitate excesiva de sare, ambele substante fiind daunatoare sanatatii generale si mentinerii unei greutati corporale normale. Tot covrigii calzi predispun si la aparitia bolilor cardiovasculare, cauzate de acumularea de grasimi in organism, care impiedica buna circulatie a sangelui in corp. Nutritionistii avertizeaza ca pentru a ne proteja inima este important sa fim atenti la carbohidrati – care abunda in covrigii calzi.

Ca un fapt inedit, specialistii recomanda consumarea covrigilor doar in cazul in care alergam doua sau trei ore pe zi!

sursa>stiripesurse.ro

spre