Acasă Multimedia Fotogalerie Peretii unei BISERICI din Romania par sa vesteasca APOCALIPSA! Vezi GALERIE FOTO

Peretii unei BISERICI din Romania par sa vesteasca APOCALIPSA! Vezi GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peretii bisericii Sf. Nicolae din Schei, Brasov par sa ascunda mai multe profetii despre apocalipsa, acest loc fiind ascuns de peste 40 de ani.

Una dintre comorile ascunse de aceasta biserica este paracliserul de nord, o incapere aflata in lateralul bisericii care, prin anii ’70, a fost inchisa publicului. Este de fapt, tot o bisericuta, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“. Se pot vedea altarul, iconostasul impodobit cu picturi deosebite, mica turla pictata.

6.

1sfarsitul lumii 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frescele deteriorate sporesc farmecul, dar si misterul paraclisului. Scenele Apocalipsei, Iisus tinind sabia in gura, ochiul lui David, toate acestea sint zugravite pe peretii locasului, incurcind mintile celor ce incearca sa le desluseasca talcul. Istoria picturilor incepe cu istoria paraclisulului, pe care profesorul parinte Vasile Oltean a izbutit s-o afle, dupa o indelungata munca de cercetare.

,,Iulie 9 zile, luni, la 7 ceasuri, s-au pus temeliile paraclisului, care s-au facut pentru treaba ispovedaniei, intru hramul Blagovestenilor Precestei, care s-au facut prin indrumarea si purtarea de grija a popei Radului, fiul popei Radu Tempea“, spune o cronica din 1733.

O inscriptie din vechiul catastif al bisericii de la 1759 arata ca „fundator“ a fost Costanda lui Manole.

„Este vorba de sotia lui Apostol Manole, vestit negustor, slujitor al voievodului Constantin Brancoveanu, care avea la Brasov un han pe actuala Strada De Mijloc“, explica parintele Oltean.

Paraclisul are doar 12,6 metri lungime, cu tot cu altar, si 4,5 metri latime, este dreptunghiular, cu bolti semicilindrice si o turla in zona centrala.