Acasă Stirile zilei Social Perchezitii in Capitala si 5 judete, fiind vizata o grupare suspectata de...

Perchezitii in Capitala si 5 judete, fiind vizata o grupare suspectata de evaziune fiscala de 10 milioane de lei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai multe perchezitii au loc la locuintele a 15 persoane si la firme din Bucuresti, Buzau, Prahova, Ilfov, Dambovita si Giurgiu, fiind vizata o grupare suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorii DIIICOT- Biroul Teritorial Buzau, impreuna cu ofiteri de politie judiciara, fac 27 de perchezitii la locuintele a 15 invinuiti, precum si la 15 sedii ale unor societati comerciale din Bucuresti si din judetele Buzau, Prahova, Ilfov, Dambovita si Giurgiu.

Perchezitiile vizeaza destructurarea unui grup infractional suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul colectarii deseurilor feroase si neferoase.

Conform sursei citate, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale din activitatea de achizitionare de deseuri, prin utilizarea a sapte societati comerciale de tip „fantoma” si crearea unor circuite comerciale si financiare fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor si a taxelor catre stat.

In realitate, deseurile erau livrate unui numar de noua societati comerciale care nu inregistrau in evidentele contabile nici achizitia si nici vanzarea acestor marfuri.

Pentru marfurile livrate de catre furnizorii reali erau intocmite facturi prin care livrarile figurau ca fiind efectuate de catre societatile „fantoma”, platile fiind facute in conturile acelorasi societati. Invinuitii ridicau sumele de bani din conturi si le achitau furnizorilor contravaloarea deseurilor, fara intocmirea vreunui inscris contabil, iar astfel sarcina achitarii obligatiilor fiscale aferente activitatilor de colectare a deseurilor feroase si neferoase (16% impozit pe venit si 3% taxa de mediu, ambele cu retinere la sursa) era transferata ilegal catre aceste societati, mai spun procurorii DIICOT.

Prejudiciul cauzat de aceasta grupare este estimat la zece milioane de lei, reprezentand impozit pe venit si taxa de mediu.

La sediul DIICOTBiroul Teritorial Buzau vor fi audiate, joi, 19 persoane.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos