Acasă Stirile zilei Perchezitii de amploare la o grupare de hoti romani ce actiona in...

Perchezitii de amploare la o grupare de hoti romani ce actiona in Elvetia si Austria

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai multe perchezitii au avut loc, joi la Drobeta Turnu Severin, la membrii unei grupari specializate in furturi care actionau in Austria, Germania si Elvetia, care potrivit anchetatorilor prejudiciul produs de aceasta retea depasind un milion de euro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, agent principal Lavinia Pescaru, gruparea, formata din 16 persoane, a actionat in perioada 2008 – 2012, dand spargeri in locuinte, dar si in societati comerciale din Austria, Germania si Elvetia, de unde furau bijuterii, ceasuri de valoare, bani, dar si electrocasnice, valoarea prejudiciului creat fiind de 1,1 milioane de euro.

La perchezitiile desfasurate joi dimineata in Drobeta Turnu Severin, politistii incearca recuperarea bunurilor provenite din furturile respective, membrii gruparii fiind deja arestati .

Astfel, potrivit informatiilor furnizate de IPJ Mehedinti, sapte membri ai gruparii sunt arestati in Romania, cinci in Austria, doi in Elvetia si doi in Italia.

La perchezitii participa politisti din cadrul IPJ Mehedinti, de la Serviciile de Investigare a Fraudelor, Investigatii Criminale si forte de interventie rapida, descinderile fiind coordonate de Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti.