Acasă Cultura Cinemagia Pelicula „NOE” provoaca controverse in randul CRESTINILOR si a MUSULMANILOR! VIDEO

Pelicula „NOE” provoaca controverse in randul CRESTINILOR si a MUSULMANILOR! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Filmul „Noe”, regizat de Darren Aronofsky, care prezinta povestea potopului a provocat controverse atat printre crestini cat si printre musulmani, relateaza la-croix.com.

Noe, interpretat de Russell Crowe, este profet in religia islamica, asa incat este interzisa reprezentarea lui, cel putin aceasta este concluzia universitatii Al-Azhar, cea mai inalta autoritate islamica din Egipt. Aceasta apreciaza ca filmul „Noe” nu este conform cu sharia, legea islamica, si face un apel la comitetul de cenzura egiptean sa il interzica.

„Al-Azhar repeta refuzul oricarei proiectii care ii reprezinta pe Allah si pe tovarasii profetului Mahomed”, a afirmat autoritatea saptamana trecuta.

Tot atunci comitetele de cenzura din Qatar, Bahrein si Emiratele Arabe Unite au informat studiourile Paramount ca vor interzice filmul in tarile lor.

Si cercurile crestine din Statele Unite, indeosebi cele protestante, sunt de parere ca pelicula este „prea violenta” si „prea intunecata”, iar Kenneth Alfred, adept al creationismului, considera ca filmul nu respecta intocmai textul biblic.

Studiourile Paramount, ingrijorate sa nu piarda public din cauza acestei polemici, a testat o versiune alternativa a filmului, arata cotidianul britanic The Guardian. Noua versiune ar incepe cu un montaj de imagini cu caracter religios si s-ar incheia cu o piesa de rock crestin, in pofida opozitiei regizorului Darren Aronofsky.

Intr-o scrisoare deschisa adresata Hollywoodului, o asociatie de consumatori credinciosi, in majoritate crestini, publica un sondaj potrivit caruia 98% din persoanele intervievate nu sunt multumite de adaptarea de catre Hollywood a textelor religioase.

Producatorii au decis, la cererea unei asociatii crestine, sa adauge la promovarea filmului urmatoarea clarificare:

„Acest film este inspirat din povestea lui Noe. Chiar daca pelicula are anumite libertati artistice, credem ca ea ramane fidela esentei, valorilor si integritatii acestei povesti fundamentale pentru milioane de credinciosi. Povestea originala a lui Noe poate fi citita in Geneza.”

In sprijinul acestor eforturi, actorul Russell Crowe, uitand ca multi detractori ai filmului sunt protestanti, i-a trimis un tweet Papei Francisc pe 22 februarie, in care a scris:

„Stimate Sfinte Parinte. Vreti sa vedeti filmul Noe de Darren Aronofsky? Sunt sigur ca il veti gasi fascinant”.


Sursa: agerpres.ro