Acasă Multimedia Fotogalerie PEISAJUL EXTRATERESTRU de pe unul dintre cele mai izolate locuri din lume:...

PEISAJUL EXTRATERESTRU de pe unul dintre cele mai izolate locuri din lume: INSULA SOCOTRA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unul dintre cele mai izolate locuri din lume, insula Socotra a capatat niste trasaturi iesite din comun, un peisaj de-a dreptul extraterestru, de aici si renumele de „cel mai extraterestru loc de pe Pamant”.

Insula Socotra, parte a arhipelagului cu acelasi nume, este situata la aproximativ 240 de kilometri in est fata de Cornul Africii si la aproape 380 de kilometri la sud de peninsula Arabica. Candva parte a supercontinentului Godwana, de care s-a separat in Miocen, Socotra este unul dintre cele mai izolate locuri de origine continentala de pe Pamant. Insula, care masoara 132 de kilometri, in lungime, si aproape 50 de kilometri, in latime, apartine de Yemen, mai exact de guvernoratul Hadhramut, cea mai mare diviziune administrativa a tarii arabe.

Clima a facut ca flora si fauna sa fie iesite din comun, iar din cauza izolarii, aproape sapte sute de specii, o treime dintre cele prezente pe insula, sunt endemice. Temperatura medie anuala in Socotra se apropie de valoarea de 26 de grade Celsius, fata de 11 grade Celsius, in Romania, iar umiditatea este de doar 25.2%, fata de aproape 71%, in tara noastra. Climatul este semiarid si arid, cu precipitatii putine, dar raspandite uniform in timpul anului. Izolarea si aceste particularitati climatice au contribuit la dezvoltarea unor specii spectaculoase.

10.

PEISAJUL EXTRATERESTRU de pe unul dintre cele mai izolate locuri din lume INSULA SOCOTRA!10

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos