Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a anunţat că în şedinţa de luni dimineaţă a coaliţiei a fost avansată data de 10 iunie pentru alegerile locale şi că urmează discuţii cu partidele, inclusiv cu cele din opoziţie.

„Am fost informat de către preşedintele partidului că în coaliţie s-a discutat despre organizarea alegerilor locale pe 10 iunie şi urmează ca în câteva zile, după consultări cu partidele, actele normative necesare pentru declanşarea procesului electoral local să fie emise de Guvern”, a afirmat Voinescu.

Întrebat dacă vor fi consultate şi partidele din opoziţie, Voinescu a precizat că „e normal, e firesc” să fie consultată opoziţia în legătură cu data alegerilor.

„E dată deocamdată de principiu stabilită, urmează ca în următoarele zile, fiind consultări între partide, să se stabilească. Vedeţi, avem restrângeri de calendar, cu o săptămână înainte avem o sărbătoare religioasă extrem de importantă, care aduce şi zi liberă. Va trebui să ţinem cont de toate acestea şi cel mai probabil data alegerilor va fi 10 iunie”, a explicat Sever Voinescu, întrebat dacă primul-ministru este de acord cu această dată a alegerilor locale.

El a mai spus că reprezentanţii coaliţiei se vor exprima foarte curând în legătură cu data alegerilor locale, deoarece în maximum două săptămâni trebuie emise actele de către Guvern.

Urmare a ultimelor modificări legislative, în acest an primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin. sursa: Mediafax

1 COMENTARIU

  1. 1) Monica Macovei ar trebui sa-si ornzzigeae astfel activitatea politica, incat sa se reimpuna ca Ministru al Justitiei. Orice alt obiectiv personal este derizoriu, in opinia mea.2) Pe de alta parte, dupa gafa cu acceptarea gastii Nica- Vanghelie-Voicu in fruntea tarii (in guvernarea PDL-PSD), PDL trebuie sa-nteleaga ca DOAR un singur lucru ii poate impiedica sa castige alegerile parlamentare din 2012: perceptia de a fi LA FEL de corupti ca USL. Fara Macovei PDL devine periculos de incredibil la capitolul anticoruptie.Concluzie: daca MM si PDL se pun de acord, se poate spune ca anul 2012 este momentul 0 al adevaratului stat de drept (adica sfarsitul trazitiei de tip ilician)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.