Acasă Utile Patru tehnici puternice de automotivare!

Patru tehnici puternice de automotivare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Motivarea ne lipseste de foarte multe ori atunci cand avem cel mai mult nevoie de ea. Toti avem nevoie de tehinici de motivare pentru a le folosi in acele zile cand suntem foarte aproape sa clacam.

Unele din cele mai importante strategii de motivare sunt: programarea subconstientului prin meditatie, muzica, filmele si puterea cuvintelor.

1. Programarea subconstientului prin meditatie

Faceti meditatie in mod regulat pentru a controla “fiara” din tine, subconstientul. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa gasiti un loc linistit, poate chiar si dormitorul, sa te asezi intr-o pozitie confortabila si sa incepi cu o respiratie profunda si lenta pentru cateva minute concentrandu-te numai pe respiratie. Dupa cateva minute incearca sa numai fi focusat doar pe respiratie, ci si pe introducerea unor cuvinte extrem de motivationale. Aceste cuvinte spuse in timpul respiratie trebuie sa fie cu referire clara. De exemplu sa presupunem ca ai de terminat un proiect “eu voi finaliza acest proiect inainte de termenul limita”, foloseste cuvinte uzuale pentru a le spune intr-un mod normal si convingator. Veti fi surprinsi de rezultatele pe care le veti obtine dupa cateva sedinte de meditatie. Dupa aceasta meditatie veti ramane cu un profund sentiment de bunastare. Cand sunteti plini de energie iar bunastarea este la un nivel ridicat puteti tinti cat mai sus.

2. Foloseste muzica pentru a-ti trezi sufletul

Daca faci jogging sau daca faci mult timp pana la munca, foloseste muzica este cel mai bun remediu pentru relaxare a mintii. Selecteaza cateva melodii care iti plac si au un mesaj puternic pentru tine si sufletul tau. Astfel vei trece mai usor peste aglomeratie sau efort, mintea ramanand cu un tonus ridicat.

3. Filmele care au elemente motivationale puternice

Daca sunteti presat de timp si trebuie sa alegeti dintre mai multe tehnici de motivare, atunci una dintre cele mai rapide ar fi vizionarea unui film motivational bun. Amintiti-va ca filmele nu sunt facute special pentru scopuri motivationale. Exista insa o serie de filme clasice, care au elemente motivationale puternice, cum ar fi ‘Chaplin’ (Robert Downey), ‘The Ron Clark Story’ (Matthew Perry), ‘Life is Beautiful’ (Roberto Benigni), si desigur, ‘Forrest Gump’ (Tom Hanks).

4. Puterea cuvintelor

Aceasta putere a cuvintelor nu o puteti descoperi decat citind. Cauta in librarii sau on-line carti de auto-motivare scrise de autori celebri cum ar fi Norman Vincent Peal, Brian Tracy sau Napoleon Hill. Sau mai simplu, incearca sa te regasesti in anumite citate cum ar fi:

“Viata iti ofera oportunitati la tot pasul”,

“Tot ceea ce suntem, este rezultatul a ceea ce am crezut.

Mintea este totul.

Devenim ceea ce gandim” Buddha

“Niciodata nu este prea tarziu pentru a fi ceea ce ai fi putut sa fi” George Eliot

“Toate lucrurile sunt dificile inainte de a fi usoare” Thomas Fuller

“Nu te uita inapoi, nu mergi in acea directie”

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos