Acasă Stirile zilei Bani Patrimoniul PNTCD, afacerile lui Pavelescu

Patrimoniul PNTCD, afacerile lui Pavelescu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In decembrie 2014, PNTCD a vandut unul dintre sediile istorice ale partidului, aflat in centrul Bucurestiului. in ciuda opozitiei din partea unor taranisti din vechea garda, Aurelian Pavelescu si acolitii sau s-au baricadat in cladire si au aprobat vanzarea.

Conditiile in care s-a realizat tranzactia ridica serioase semne de intrebare, iar PNTCD risca sanctiuni dure din partea Autoritatii Electorale Permanente.

Sediul a fost restituit partidului in 2009, ca urmare a hotararii Curtii de Apel Bucuresti. Desi legea privind finantarea partidelor politice interzice vanzarea bunurilor imobile timp de zece ani de la intrarea in patrimoniu, PNTCD a vandut cladirea dupa numai cinci ani, pentru a evita sechestrul impus printr-o hotarare judecatoreasca, pentru neplata datoriilor catre o firma privata, scrie evz.ro.

Doua tentative de a legaliza vanzarea au esuat in urma interventiei taranistului Vasile Lupu. Acesta a averizat notarii ca fac un lucru ilegal. in cele din urma, Pavelescu a reusit sa legalizeze tranzactia la un notar din Ramnicu Valcea.

Pe 20 decembrie, Aurelian Pavelescu, insotit de alti trei membri din conducerea partidului (Marius Gutau, Nick Teodorescu si Gheorghe Dinescu) i-au vandut imobilul din buricul Bucurestiului „colegei” Oana Alina Danila pentru 420.000 de euro. Vanzarea a fost facuta in rate: 45.000 de euro pana la 30 decembrie 2014, 27.000 de euro pana pe 30 aprilie 2015, „grosul” de 348.000 de euro urmand a fi platit abia la sfarsitul anului 2016. Cumparatorul Oana Alina Danila este presedinte al organizatiei de femei a partidului.

Potrivit declaratiei sale de avere, depusa in 2014, Alina Oana Danila nu are niciun leu economisit sau investit. intrebata de unde a avut cei 45.000 de euro, Alina Danila ne-a declarat ca s-a imprumutat de bani. Ea este unicul asociat al Teodor Travel, firma pe care are infiintata o societate de turism. Agentia de turism a Alinei Oana Danila castiga bani frumosi din contractele cu Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, unde seful biroului Turism este chiar Marius Gutau, cel care i-a „vandut” cladirea Alinei Danila, impreuna cu Pavelescu.

Aurelian Pavelescu a declarat ca vanzarea cladirii din str. Clemanceau este legala. El sustine ca hotararea de vanzare a fost luata legal si statutar de Comitetul National de Conducere. Legea prevede insa ca termenul de zece ani curge de la momentul inregistrarii in patrimoniul partidului.

„Daca un imobil se vinde inainte de zece ani, suma incasata se confisca si se face venit la bugetul de stat si se aplica si o amenda”, a declarat Marian Muhulet, vicepresedinte si purtator de cuvant al Autoritatii Electorale Permanente.

Sursa: Stireazilei.ro