Biserica reclama o criza in societatea romaneasca, iar insusi PF Daniel a transmis un comunicat de presa cu un mesaj foarte dur la adresa unei practici curente in unele cupluri de romani.

PF Daniel indeamna femeile sa nu faca avort, pentru ca este un pacat deosebit de grav, si sa ajute familiie cu multi copii sa-i poata creste, pentru ca numarul inmormantarilor este, din nefericire, mai mare decat al botezurilor, scrie Gandul.info.

„O multime de familii doresc sa aiba copii si citesc Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul, Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana care, de asemenea, au avut-o pe Maica Domnului, ca binecuvantare, la adanci batranete, precum si al altor sfinti. Pe de alta parte, din nefericire, exista si familii care pot naste copii, dar nu o fac, ci ii avorteaza, ii ucid inainte de a se naste, ceea ce este un pacat deosebit de grav. De aceea, Biserica indeamna ca cei care au copii multi sa fie ajutati de cei care nu au copii, care fie pot adopta un copil care a fost parasit de parinti, fie pot ajuta material si spiritual o familie cu numerosi prunci, ca cei care au copii sa simta ca Dumnezeu ii iubeste si ca ei pot deveni pentru Biserica si societate o binecuvantare”, spune PF Daniel, intr-un comunicat.

Patriarhul a mai spus ca in bisericile din Romania au loc astazi, din nefericire, mai multe inmormantari decat botezuri.

„Astazi, sunt in poporul roman, din nefericire, mai multe inmormantari decat botezuri. Populatia imbatraneste, numarul romanilor scade, iar numarul avorturilor a depasit numarul populatiei, peste 20 de milioane de avorturi s-au facut in tara noastra din 1990 si suntem printre primii din Europa la aceste capitol. Suntem crestini, dar nu vietuim crestineste intru totul”, a mai spus PF Daniel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.