Catedrala Sagrada Familia din Barcelona are la intrare un tabel format din 16 casute cu cifre denumit si PATRATUL MAGIC, care este considerat o enigma numerologica. Suma cifrelor, pe verticala, pe orizontala si pe diagonala, este aceeasi: 33.

Intrebarea este de ce?

Enigma se bazeaza pe o criptograma cunoscuta drept patratul magic. Exista multe astfel de patrate imprastiate in lume. Nu au intotdeauna 16 casute si cifra lor insumata nu este intotdeauna 33. Dimensiunea lor variaza, mai mici sau mai mari, insa numarul lor adunat trebuie sa fie intotdeauna acelasi. Este vorba intotdeauna de un joc matematic. Dar cand este vorba de Sagrada Familia, apar inevitabil povestiri despre Antoni Gaudí, legende urbane si mistere legate de presupuse societati secrete.

Astfel, sunt multi cei care fac legatura intre patratul magic si cele 33 de grade din Masonerie si o presupusa apartenenta la acest grup a lui Gaudí. Ar fi un subiect grozav pentru o carte sau un film, insa explicatia, ca aproape intotdeauna, este mult mai simpla.

In primul rand patratul magic de pe peretele catedralei Sagrada Familia nu-i apartine lui Gaudi, ci este opera lui Josep Maria Subirachs, care a sculptat Fatada Pasiunii. El a inventat patratul si nu i-a trecut vreodata prin minte sa se inspire din simbolul masonic. Numarul 33 este de fapt varsta la care a murit pe cruce Iisus Hristos, conchide La Vanguardia.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.