Acasă Stirile zilei Stiinta PASTILA facuta din ciocolata ar putea preveni INFARCTUL si ACCIDENTELE VASCULARE!

PASTILA facuta din ciocolata ar putea preveni INFARCTUL si ACCIDENTELE VASCULARE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pastila facuta din „ingredientele sanatoase” din ciocolata neagra, va fi supusa studiilor, pentru a se stabili daca poate preveni infarctul si accidentele vasculare.

Cercetatorii vor inscrie in acest program 18.000 de barbati si femei din Statele Unite, pentru a testa pastilele care contin mai multi nutrienti benefici decat cantitatea normala regasita in ciocolata, potrivit dailymail.co.uk.

Acestia si-au propus sa stabileasca beneficiile pentru sanatate pe care le-ar putea avea ciocolata, din a carei compozitie au fost eliminate zaharul si grasimile, a afirmat JoAnn Manson, medic la Brigham and Women’s Hospital din Boston.

Acesta va fi primul studiu mai amplu despre flavonoizii din cacao, care, in studii anterioare, de dimensiuni mai mici, au avut efecte benefice demonstrate asupra presiunii arteriale, colesterolului, metabolizarii insulinei, sanatatii arteriale si asupra altor factori asociati cu functionarea inimii.

Flavonoizii sunt compusi naturali care se regasesc in alimente precum fructe si legume, iar cei din cacao contin o combinatie unica de nutrienti, prezenti numai in boabele de cacao.

Cercetari anterioare au sustinut prezenta acestor beneficii, dar la teste au participat doar barbati in varsta, cu o stare buna de sanatate. Cu acest studiu, cercetatorii doresc sa stabileasca daca suplimentele alimentare de acest tip pot reduce riscul de cancer pentru un segment mai larg al populatiei.

„Acesti flavonoizi cu proprietati protectoare nu se gasesc in majoritatea dulciurilor de pe piata. Flavonoizii din cacao sunt adesea distrusi in urma procesarii (boabelor de cacao, n.r.)”, a declarat JoAnn Manson, care va coordona studiul.

Participantii vor primi pastile placebo sau cate doua capsule pe zi cu flavonoizi din cacao, timp de patru ani. Nici participantii, nici coordonatorii studiului nu vor sti ce pastile vor lua in timpul studiului. Capsulele cu flavonoizi nu au niciun gust, a afirmat JoAnn Manson.

In a doua parte a studiului, participantii vor primi pastile placebo sau multivitamine zilnice, care contin o mare varietate de nutrienti.

Participantii vor fi selectati din randul celor care iau parte deja la studiile existente, ceea ce va permite cercetarii sa inainteze mai rapid, desi pot fi acceptate si persoane interesate exclusiv de acest subiect.

Sursa: mediafax.ro