Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures cere Parlamentului si Guvernului interzicerea, in momentul modificarii Constitutiei, a functionarii formatiunilor politice constituite pe criterii etnice, iar la reorganizarea administrativa sa nu infiinteze regiuni constituite pe baze etnice, potrivit Mediafax.

Consiliul Director al Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures (FCRCHM) solicita conducerii tarii sa nu cedeze „presiunilor” interne si externe din Ungaria, de formare a unor regiuni constituite pe baze etnice, „care sa conduca la renasterea experimentului stalinist de trista amintire al Regiunii Autonome Maghiare”.

De asemenea, Forumul Romanilor solicita autoritatilor administratiei centrale a Romaniei ca, in relatia cu Ungaria, sa aplice „politica Slovaciei”, stat membru al Uniunii Europene, „care s-a comportat intotdeauna cu fermitate si demnitate vizavi de ingerintele Ungariei in treburile sale interne”.

Consiliul Director al Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures (FCRCHM) a formulat aceste cereri in contextul „recentelor interventii ale unor demnitari din Ungaria in problemele interne ale Romaniei”, conform carora maghiarii din Romania sunt „discriminati” si „agresati simbolic”.

La finalul saptamanii trecute, la ceremonia de investire a noului prefect de Covasna, steagul Tinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfasurat evenimentul.

In replica, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe sa adopte o atitudine ferma si sa transmita ca Romania nu accepta de la nimeni din strainatate „obraznicii” si lectii privind functionarea autoritatilor locale si nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.