Acasă Politic Parlamentul ONLINE! Deputatii si senatorii ar putea dezbate si vota de acasa!

Parlamentul ONLINE! Deputatii si senatorii ar putea dezbate si vota de acasa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parlamentarii ar putea sa participe la sedintele de plen chiar de acasa. Asta daca ideea parlamentului online ar fi pusa in practica, asa cum isi doresc unii alesi.

In cazul in care initiativa parlamentara ar fi aprobata, senatorii si deputatii nu ar trebui sa se mai deplaseze in Capitala pentru a vota si a dezbate. Sistemul de video-conferinta s-ar aplica nu doar sedintelor de plen, ci si discutiilor din comisiile de specialitate.

Pe langa reducerea costurilor necesare cu deplasarea si cazarea parlamentarilor, initiativa ar avea si avantajul de a transparentiza intreg procesul legislativ. Caci, spun initiatorii, toate sedinttele ar putea fi urmarite pe internet.

“Ati putea avea acces direct la fiecare parlamentar in orice moment, si vedeti ce face ala, nu stiu, gandeste, fumeaza; bea mananca, se scobeste in nas, vorbeste cu colegii. Sistemul poate fi implementat foarte repede, dupa calculele mele, ar duce la o diminuare a cheltuielilor la 20% din cat sunt acum”, a precizat Varujan Pambuccian.

Sursa: rtv.net

Via: Circul Politic