Acasă Politic Parlamentul A RESPINS referendumul initiat de Traian Basescu!

Parlamentul A RESPINS referendumul initiat de Traian Basescu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parlamentul a respins cu 191 voturi “pentru”, 123 de voturi “impotriva” si 69 de abtineri, hotararea care avizeaza favorabil solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de alesi.

Senatorul PNL Puiu Hasotti a precizat ca solicitarea presedintelui nu a trecut. Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a contestat votul si a cerut un vot uninominal.

La randul sau, deputatul PDL Ioan Oltean a declarat ca prin votul dat de Parlament s-a respins avizul favorabil al Comisiei juridice la solicitarea presedintelui de a organiza referendum, dar nu s-a raspuns solicitarii sefului statului.

“Prin acest vot s-a respins avizul favorabil al Comisiei juridice. Prin acest vot nu avem niciun raspuns, nici favorabil, nici nefavorabil”, a spus Oltean.

In timpul dezbaterilor, reprezentantii puterii au criticat aceasta solicitare a presedintelui Traian Basescu privind un nou referendum referitor la Parlamentul unicameral cu maximum 300 de parlamentari, in timp ce parlamentarii PDL au sustinut-o.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a sustinut, de la tribuna, ca demersul presedintelui este “unul pur de castig de capital politic” si a spus ca ar trebui respins.

“Noi, liberalii, cred ca ar trebui sa avem curajul sa spunem: «Nu, domnule Basescu, Parlamentul trebuie sa fie dimensionat ca in orice tara civilizata …read more

Via: Circul Politic