Deputatii au aprobat indexarea pensiilor cu 4% in 2013, Camera Deputatilor fiind camera decizionala pentru acest act normativ.

„Unicul scop al acestei ordonante este sa faca aplicabila o lege votata in aceasta incapere, stim cu totii cum. In acest moment, legea 263 nu poate fi aplicata si n-am fi putut sa facem majorarea punctului de pensie fara aceasta modificare pe care v-o supun atentiei”, a explicat ministrul Muncii Mariana Campeanu, in Plenul Camerei Deputatilor.

Potrivit ministrului Muncii, „OUG modifica doua articole din legea 263, 102 si 120, in care se prevede cum se calculeaza valoarea punctului de pensie si cum se calculeaza un coeficient de corectie care se aplica pentru fiecare pensie nou inscrisa”.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptat cu 307 voturi pentru, doua impotriva si patru abtineri. Actul normativ a fost aprobat si de Senat, in data de 28 ianuarie.

Sursa: newsin.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.