Acasă Life Dezvoltare Personala Parintele dezvoltarii personale dezvaluie cum sa invingi frica! Vezi sfaturile lui Dale...

Parintele dezvoltarii personale dezvaluie cum sa invingi frica! Vezi sfaturile lui Dale Carnegie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

80% din viata unui om contemporan consta din stres si neliniste. Permanent suntem ingrijorati: nu vom reusi, se va intampla ceva, nu suntem gata pentru ceva. Gandurile de neliniste ne urmaresc la fiecare pas.
Vezi cateva sfaturi de la Dale Carnegie pentru a invata cum sa-ti pastrezi nervii.

Pregateste-te pentru ce este mai rau

Exista o metoda profesionala care te va invata sa scapi de stresul de la munca si din viata de zi cu zi, care se realizeaza in trei pasi:

Intreaba-te: «Ce este mai ingrozitor din ceea ce mi se poate intampla?»;
accepta faptul ca acest lucru se poate intampla;
gandeste-te cum ai putea sa minimalizezi efectele negative.

Aceasta metoda are la baza povestea inginerului Willis Haviland Carrier.  In timp ce muncea la Buffalo Forge, Carrier a descoperit ca o metoda de filtrare, realizata de firma lui, nu este destul de efectiva.

Carrier a inteles ca cel mai rau lucru pentru compania lui este sa piarda 20.000 de dolari. El a acceptat acest lucru si a inceput sa analizeze toate solutiile posibile. Carrier a propus ca cumpere o noua tehnologie cu 5.000 de dolari. insa aceasta decizie l-a ajutat sa scape de toate problemele.

    Analizeaza obiectiv

Carnegie iti propune doua cai pentru a scapa de gandirea subiectiva in situatiile critice:

Imagineaza-ti ca ceea ce se intampla este in viata unei persoane straine si gandeste-te ce ai sfatui-o. Emotiile ne limiteaza ratiunea si logica, iar o problema simpla ne face sa ne facem prea mari griji.

Si imagineaza-ti ca esti un procuror, care va analiza toate dovezile impotriva ta. Asa vei intelege toate avantajele si dezavantajele situatiei create si o vei privi deja din alta perspectiva.

Intotdeauna cauta solutii potentiale pentru probleme

Directorul unei edituri ruse mi-a marturisit metoda lui prin care i-a ajutat pe angajatii sai sa-si rezolve problemele de la munca, fara sa-l deranjeze.

El a rugat pe fiecare angajat ca atunci cand se afla intr-o situatie complicata si din care crede sa nu are iesire, sa-si puna urmatoarele intrebari:

Care este problema?
Care sunt motivele?
Care sunt posibilele solutii ale acesteia?
Pe care dintre ele le consider cele mai potrivite?

Dupa asta, angajatii editurii au inceput sa-si rezolve singuri problemele. Directorul explica ca astfel ei au inteles ca de cele mai multe ori, solutia pentru problemele noastre se afla foarte aproape, arata dozadesucces.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTestul care arata cat de perspicace esti! Vezi daca te numeri printre cei 8% cu mintea agera!
Articolul următorTe doare in piept? Vezi ce boli grave poti avea!