Parintele dezvoltarii personale dezvaluie cum sa invingi frica! Vezi sfaturile lui Dale Carnegie – Cap Limpede
 • Parintele dezvoltarii personale dezvaluie cum sa invingi frica! Vezi sfaturile lui Dale Carnegie

  80% din viata unui om contemporan consta din stres si neliniste. Permanent suntem ingrijorati: nu vom reusi, se va intampla ceva, nu suntem gata pentru ceva. Gandurile de neliniste ne urmaresc la fiecare pas.
  Vezi cateva sfaturi de la Dale Carnegie pentru a invata cum sa-ti pastrezi nervii.

  Pregateste-te pentru ce este mai rau

  Exista o metoda profesionala care te va invata sa scapi de stresul de la munca si din viata de zi cu zi, care se realizeaza in trei pasi:

  Intreaba-te: «Ce este mai ingrozitor din ceea ce mi se poate intampla?»;
  accepta faptul ca acest lucru se poate intampla;
  gandeste-te cum ai putea sa minimalizezi efectele negative.

  Aceasta metoda are la baza povestea inginerului Willis Haviland Carrier. In timp ce muncea la Buffalo Forge, Carrier a descoperit ca o metoda de filtrare, realizata de firma lui, nu este destul de efectiva.

  Carrier a inteles ca cel mai rau lucru pentru compania lui este sa piarda 20.000 de dolari. El a acceptat acest lucru si a inceput sa analizeze toate solutiile posibile. Carrier a propus ca cumpere o noua tehnologie cu 5.000 de dolari. insa aceasta decizie l-a ajutat sa scape de toate problemele.

  Analizeaza obiectiv

  Carnegie iti propune doua cai pentru a scapa de gandirea subiectiva in situatiile critice:

  Imagineaza-ti ca ceea ce se intampla este in viata unei persoane straine si gandeste-te ce ai sfatui-o. Emotiile ne limiteaza ratiunea si logica, iar o problema simpla ne face sa ne facem prea mari griji.

  Si imagineaza-ti ca esti un procuror, care va analiza toate dovezile impotriva ta. Asa vei intelege toate avantajele si dezavantajele situatiei create si o vei privi deja din alta perspectiva.

  Intotdeauna cauta solutii potentiale pentru probleme

  Directorul unei edituri ruse mi-a marturisit metoda lui prin care i-a ajutat pe angajatii sai sa-si rezolve problemele de la munca, fara sa-l deranjeze.

  El a rugat pe fiecare angajat ca atunci cand se afla intr-o situatie complicata si din care crede sa nu are iesire, sa-si puna urmatoarele intrebari:

  Care este problema?
  Care sunt motivele?
  Care sunt posibilele solutii ale acesteia?
  Pe care dintre ele le consider cele mai potrivite?

  Dupa asta, angajatii editurii au inceput sa-si rezolve singuri problemele. Directorul explica ca astfel ei au inteles ca de cele mai multe ori, solutia pentru problemele noastre se afla foarte aproape, arata dozadesucces.

  spre