Acasă Stirile zilei Stiinta PAPA FRANCISC confirma TEORIA STIINTIFICA: „Dumnezeu a creat lumea prin BIG BANG!”

PAPA FRANCISC confirma TEORIA STIINTIFICA: „Dumnezeu a creat lumea prin BIG BANG!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Papa Francisc confirma teoria stiintifica a Big Bang-ului si spune ca aceasta teorie poate sta cu siguranta la originea lumii.

„Big Bang-ul, despre care se spune ca ar sta la originea lumii, nu contrazice interventia creatorului divin, ci o arata ca necesara”, a declarat Suveranul Pontif.

Mai mult, Papa a vrut sa impace si Evolutionismul cu Creationismul. „Notiunea de evolutie in natura nu este incompatibila cu notiunea de creatie, caci evolutia presupune creatia fiintelor care evolueaza”, a punctat Papa.

Pentru ocupantul Sfantului Scaun, Dumnezeu nu este „un fel de magician”, iar originea lumii nu este opera haosului care a actionat asupra lui insusi. De aceea, savantul crestin trebuie intotdeauna sa-si punaintrebari asupra viitorului omenirii si al Pamantului si sa lucreze pentru a preveni riscurile la adresa mediului natural si uman.

„Cand actiunea Omului distruge Creatia, Omul ia locul Creatorului, iar acesta este un pacat grav la adresa lui Dumnezeu”, a explicat Suveranul Pontif, care pregateste o enciclica privind ecologia.

Sursa: evz.ro