Acasă World Papa Francisc, apel la toti credinciosii din lume sa recite „Tatal Nostru”...

Papa Francisc, apel la toti credinciosii din lume sa recite „Tatal Nostru” pe 25 martie la ora 12:00!

Papa Francisc a facut apel la toti credinciosii din lume sa recite „Tatal Nostru” pe 25 martie la ora pranzului, un gest prin care doreste sa universalizeze rugaciunea ca metoda de combatere a pandemiei de coronavirus, care in Italia s-a soldat cu peste 4.800 de decese, relateaza EFE, scrie Agerpres.

„In aceste zile in care omenirea tremura in fata amenintarii pandemiei, mi-ar placea sa propun crestinilor sa-si uneasca vocile „, a spus Papa duminica dupa rugaciunea Angelus. Sfantul Parinte i-a convocat astfel pe toti credinciosii din lume sa spuna rugaciunea „Tatal Nostru”, miercurea viitoare la ora 12.00.

Doua zile mai tarziu, vineri 27 martie, Papa a anuntat ca va prezida la 18:00 ora locala (17:00 GMT) un moment de rugaciune in Piata Sf.Petru.

„Incepand de acum, va invit pe toti sa participati spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta Cuvantul Domnului, ne vom inalta rugaciunile, vom preaslavi Sfanta Euharistie, iar la sfarsit voi pronunta Binecuvantarea Urbi et Orbi, la care se va adauga posibilitatea iertarii universale a pacatelor”, a spus Papa.

„Vrem sa raspundem in fata pandemiei cu o pandemie de rugaciune, compasiune si tandrete. Sa ne mentinem uniti”, a subliniat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a celebrat duminica sfanta liturghie si rugaciunea Agelus in Sala Bibliotecii Vaticanului, care a fost transmisa online.

Sfantul Parinte a aparut apoi la fereastra Palatului Apostolic pentru a binecuvanta piata Sf.Petru, total pustie, dupa ce Vaticanul a interzis accesul credinciosilor pana la 3 aprilie, ca masura de evitare a contagierilor si de franare a epidemiei.