Acasă Stirile zilei OTV-istul Doru Iuga a fost eliberat după 10 luni de arest preventiv

OTV-istul Doru Iuga a fost eliberat după 10 luni de arest preventiv

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul director postului OTV, Doru Iuga, va fi eliberat după zece luni de arest preventiv, ca urmare a deciziei de joi a Tribunalului Bucureşti potrivit căreia acesta poate fi judecat în libertate în dosarul în care este acuzat de acte sexuale cu minori.

Instanţa a decis eliberarea sub control judiciar a lui Doru Iuga, acesta fiind arestat preventiv din 1 iunie 2011, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru acte sexuale cu minori.

Un complet de trei judecători de la Tribunalul Bucureşti a decis joi, cu majoritate de voturi, admiterea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii lui Doru Iuga.

Decizia este definitivă, iar Doru Iuga urmează să părăsească joi seara Penitenciarul Rahova.

Judecătoria sectorului 2 care judecă pe fond dosarul în care Iuga, alături de alte persoane, între care şi un cetăţean neamţ, este judecat pentru proxenetism şi sex cu minori, respinsese cererea, iar apărătorii acuzatului au făcut recurs la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii de la Parchetul Capitalei i-au deferit justiţiei, în 24 august 2011, pe Doru Iuga şi cetăţeanul german, Zander Klaus, acuzaţi de act sexual cu un minor, în formă continuată, precum şi pe Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Ştefan Romeo Haciadurian şi Adrian Dobre, acuzaţi de proxenetism în formă continuată.