Acasă Stirile zilei Otravurile ascunse din deodorante! Vezi ce afectiuni pot cauza spray-urile!

Otravurile ascunse din deodorante! Vezi ce afectiuni pot cauza spray-urile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit expertilor, inhalarea chimicalelor din aerosoli poate afecta grav sanatatea, putand cauza probleme ca reactii alergice sau astm, informeaza mediafax.ro.

Deodorantul este produsul de ingrijire pentru barbati cel mai bine vandut din toata lumea, fiind comercializat in 60 de tari, scrie dailymail.co.uk, dar are si efecte negative in cazul folosirii excesive, care poate duce, in cazuri extreme, si la probleme cardiace fatale.

„Aproximativ unul din trei adulti din Marea Britanie are o anumita forma de boli alergice – astm, rinita sau eczema -, iar simptomele acestora sunt cu usurinta agravate de produse parfumate si de chimicale din aerosoli”, explica Maureen Jenkins, director de servicii clinice la organizatia Allergy UK.

Potrivit acesteia, chiar si cei care nu sufera de alergii pot fi sensibili la chimicalele din produsele de ingrijire sau de curatare. Reactii frecvente ca iritatii ale pielii, greturi sau dureri de cap se pot inrautati la inhalarea de aerosoli.

Pentru a evita acest lucru este indicata respectarea instructiunilor de pe etichetele deodorantelor, potrivit carora spray-urile nu ar trebui folosite in spatii inchise, spune Dr Peter Dingle, om de stiinta a mediului si toxicolog consultant.

Potrivit Asociatiei britanicaea producatorilor de aerosol, produsele cu aerosoli din gospodarii au fost folosite in siguranta timp de 40 de ani, 600 de milioane de aerosoli fiind folositi in fiecare an in Marea Britanie.

Asociatia a efectuat propria ancheta dupa moartea unui baiat de 16 ani, despre care se presupune ca ar fi fost legata si de folosirea in exces a produselor de ingrijire cu aerosoli. Totusi, „nu a putut reproduce conditiile care ar putea duce la efecte daunatoare sau fatale ale folosirii in exces a produselor cu aerosoli intr-un spatiu inchis”.

„Nu este de ajuns ca autoritatile sa spuna ‘e in regula, este o avertizare pe spatele ambalajului’ „, a mai spus Dr Dingle. „I-as sfatui pe adolescenti sa ramana la deodorantele roll-on, de preferat la cele naturale”.