Acasă Special Opinii Oreste Teodorescu, la Jocuri de putere: „Guvernul liberal are oportunitatea sa puna...

Oreste Teodorescu, la Jocuri de putere: „Guvernul liberal are oportunitatea sa puna in pagina dezideratul parintilor fondatori ai statului unitar modern: „prin noi insine”!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Acum, mai mult ca oricand guvernul liberal are oportunitatea sa puna in pagina dezideratul parintilor fondatori ai statului unitar modern:” prin noi insine”! Indiferent de ce forma va capata globalizarea post Coronavirus, trebuie sa intelegem si sa acceptam un lucru: fara suveranitate economica, nu poate exista suveranitate politica”, prefateaza jurnalistul Oreste Teodorescu tema editiei speciale a emisiunii de astazi a „Jocurilor de Putere”.

„31.03.2020

Prin noi insine sau deloc?

Ne-am trezit brusc ca nu dispunem de capital uman si mijloace materiale necesare intr-o asemenea criza sanitara! La nici o luna de la izbucnirea coronavirusului, noi inca nu suntem capabil sa le furnizam personalului medical, aflat in prima linie, masti, manusi, combinezoane, solutii dezinfectante, practic echipamentul minimal de protectie! si ne miram apoi ingroziti ca din ce in ce mai multi medici si asistente parasesc campul de lupta, dezerteaza pentru a se salva in primul rand pe ei si familiile lor…nu avem mijloacele pentru testare rapida a populatiei aflate in izolare si carantina, am devenit dependenti de importul de paracetamol si nu suntem inca in stare sa repornim institutul Cantacuzino care producea infailibilul polidin!

Prima veste buna in acest noian de nenorociri evidente este ca nivelul stocurilor la majoritatea produselor alimentare este acoperitor pentru urmatoarele trei saptamani. Guvernul este chemat sa reglementeze foarte rapid si clar conditiile liberei circulatii a transportatorilor si mai ales sa gaseasca resursele financiare incurajarii productiei locale de alimente si produse de baza! Magazinele trebuie sa ramana deschise si sa fie aprovizionate in toata aceasta perioada de stare de urgenta!

Acum, mai mult ca oricand guvernul liberal are oportunitatea sa puna in pagina dezideratul parintilor fondatori ai statului unitar modern:” prin noi insine”! Indiferent de ce forma va capata globalizarea post Coronavirus, trebuie sa intelegem si sa acceptam un lucru: fara suveranitate economica, nu poate exista suveranitate politica.

Va astept de la 23.00, alaturi de Cristian Diaconescu, Dan Dungaciu, Ion M Ionita, Petrisor Peiu, George Badescu,Presedintele Asociatiei marilor retele comerciale din Romania si medic primar chirurg Mircea Bejenaru”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos