Oreste Teodorescu dezvaluie aschia din inima Romaniei! Ce ar trebui sa faca un guvern responsabil in cazul retrocedarilor de padure?

Realizatorul TV, Oreste Teodorescu a dezvaluit aschia din inima Romaniei si ce ar trebui sa faca un guvern responsabil in cazul retrocedarilor de padure.

· S-au scurs deja 95 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia,insa Ungaria si organizatiile etnicilor maghiari din tara noastra nu au recunoscut Romania Mare pana acum.

· Ungaria a incercat sa ocupe Transilvania in anul 1919, cu sprijinul Rusiei sovietice, dar Armata Romana a castigat razboiul, a ocupat inclusiv Budapesta si la 4 august 1919 a eliberat Ungaria de sub cizma bolsevica.

· Dupa Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria a reusit in urma “Procesului optantilor” sa obtina despagubiri substantiale din partea Romaniei pentru imobilele din Ardeal care au intrat in proprietatea Statului Roman.

· Mai tarziu, cu sprijinul Germaniei hitleriste si al Italiei fasciste, in urma Diktatului de la Viena, din 30 august 1940, Ungaria a dobandit o mare parte din Transilvania, pana la 25 octombrie 1944 cand Armata Romana, a eliberat pamantul romanesc de sub teroarea hortista.

· Dupa lovitura de stat din decembrie 1989, la care autoritatile de la Budapesta au avut o contributie insemnata, fiind direct coordonate de la Kremlin,impreuna cu bisericile maghiare si organizatiile etnicilor unguri din Romania au inceput sa revendice proprietati, terenuri, paduri.

· Pana in prezent, Ungaria prin numeroase persoane juridice si persoane fizice reusit sa obtina 30%-40% din proprietatile imobiliare din Ardeal, iar prin aplicarea ultimei Legi de retrocedare a Guvernului Ponta II se va ajunge in anii 2014-2015 ca peste 50% din aceste proprietati sa nu mai apartina Statului Roman.

· Imediat dupa anii 1990, Ungaria a inceput o politica de acordare a cetateniei maghiare romanilor din Transilvania, foarte multi etnici romani avand astazi dubla cetatenie, ceea ce indrituieste autoritatile maghiare sa solicite retrocedari fara temei.

· Ungaria doreste sa ceara Comisiei Europene si Parlamentului European aplicarea principiului autodeterminarii popoarelor ! De aici si pana la autonomie mai este doar un pas.

· Principala cale folosita pentru dobandirea ilegala de imobile din Ardeal o constituie asa-zisele retrocedari in natura, de fapt o nationalizare mascata catre Ungaria a mii de cladiri, milioane de hectare de paduri si terenuri agricole din proprietatea poporului roman si a Statului Roman, cu sprijinul UDMR, aflat de 20 de ani la guvernare.

Continuarea pe CodulLuiOreste.ro!

Citeste caplimpede

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre