Acasă Stirile zilei Social Oreste Teodorescu dezvaluie aschia din inima Romaniei! Ce ar trebui sa faca...

Oreste Teodorescu dezvaluie aschia din inima Romaniei! Ce ar trebui sa faca un guvern responsabil in cazul retrocedarilor de padure?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Realizatorul TV, Oreste Teodorescu a dezvaluit aschia din inima Romaniei si ce ar trebui sa faca un guvern responsabil in cazul retrocedarilor de padure.

·         S-au  scurs deja 95 de ani de la  Marea Unire de la Alba-Iulia,insa  Ungaria si organizatiile etnicilor maghiari din tara noastra nu au recunoscut Romania Mare pana acum.

·         Ungaria a incercat sa ocupe Transilvania in anul 1919, cu sprijinul Rusiei sovietice, dar Armata Romana a castigat razboiul, a ocupat inclusiv Budapesta si la 4 august 1919 a eliberat Ungaria de sub cizma bolsevica.

·         Dupa Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria a reusit in urma “Procesului optantilor” sa obtina  despagubiri  substantiale din partea Romaniei pentru imobilele din Ardeal care au intrat in proprietatea Statului Roman.

·         Mai tarziu, cu sprijinul Germaniei hitleriste si al Italiei fasciste, in urma Diktatului de la Viena, din 30 august 1940, Ungaria a dobandit o mare parte din Transilvania, pana la 25 octombrie 1944 cand Armata Romana,  a eliberat pamantul romanesc de sub teroarea hortista.

·         Dupa lovitura de stat din decembrie 1989, la care autoritatile de la Budapesta au avut o contributie insemnata, fiind direct coordonate de la Kremlin,impreuna cu bisericile maghiare si organizatiile etnicilor unguri din Romania au inceput sa revendice proprietati, terenuri, paduri.

·         Pana in prezent, Ungaria prin numeroase persoane juridice si persoane fizice  reusit sa obtina 30%-40% din proprietatile imobiliare din Ardeal, iar prin aplicarea ultimei Legi de retrocedare a Guvernului Ponta II se va ajunge in anii 2014-2015 ca peste 50% din aceste proprietati sa nu mai apartina Statului Roman.

·         Imediat dupa anii 1990, Ungaria a inceput o politica de acordare a cetateniei maghiare  romanilor din Transilvania, foarte multi etnici romani avand astazi dubla cetatenie, ceea ce indrituieste autoritatile maghiare sa solicite retrocedari fara temei.

·         Ungaria  doreste sa ceara Comisiei Europene si Parlamentului European aplicarea principiului autodeterminarii popoarelor ! De aici si pana la autonomie mai este doar un pas.

·         Principala cale folosita pentru dobandirea ilegala de imobile din Ardeal o constituie asa-zisele retrocedari in natura, de fapt o nationalizare mascata  catre Ungaria a mii de cladiri, milioane de hectare de paduri si terenuri agricole din proprietatea poporului roman si a Statului Roman, cu sprijinul UDMR, aflat de 20 de ani la guvernare.

Continuarea pe CodulLuiOreste.ro!

Citeste caplimpede