Jurnalistul Oreste Teodorescu anunta noi informatii potrivit carora dosarul EADS este ca si finalizat iar in scurt timp pe scena vor intra marii actori din dosarul care a scandalizat Europa. Potrivit lui Oreste in dosar sunt implicati politicieni de marca din Romania si Germania printre cei vizati fiind Adrian Nasestase, Gerhard Schroeder (fost cancelar al Germaniei la acea vreme) dar si Ioan Rus. Aceasta ar putea fi si o explicatie pentru detasarea evidenta a PSD-ului fata de tot ce inseamna filiaja judeteana Cluj, pastorita ani buni de Ioan Rus.

Personajele cheie care au realizat cadrul de derulare al controversatului contract sunt Adrian Nastase, Gerhard Schroeder, pe atunci cancelarul Germaniei, Bodo Hombach, coordonator special al Pactului de Stabilitate pentru Sud-Estul Europei, membru in Consiliul de Strategie al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS) si actionar in WAZ Media Group, precum si afaceristii Ion Tiriac si Klaus Mangold.

In ciuda faptului ca dosarul EADS Deutschland GmbH este subapreciat atat in presa germana, cat si in cea autohtona, avem de-aface cu cea mai complexa ancheta internationala din istoria IT si a sistemelor de securitate, cazul preocupandu-i pe procurorii din SUA, Germania, Austria, Cipru su Romania. Conform contractului, Ministerul Afacerilor Interne, reprezentat de agentia locala S.C. COMEX SA se angajeaza sa plateasca catre EADS suma de 743 de milioane de euro in vederea securizarii informatice a frontierelor Romaniei.

Din cauza suspiciunilor unor decidenti politici, intre 2004-2008, valoarea initiala a contractului este redusa in prima etapa la 650 de milioane, apoi la 543 de milioane de euro. In 2009, printr-o anexa semnata de membri ai Guvernului Romaniei, suma este suplimentata cu inca 200 de milioane de euro.

 

Citeste mai departe pe codulluioreste.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.