Nicolae Grindeanu, fostul inspector scolar general din Caras-Severin, nimeni altul decat tatal premierului care a albit politicienii penali printr-o ordonanta scandaloasa, nu va mai ajunge in sala de judecata dupa ce Guvernul PSD – ALDE a dat ordonanta prin care favorizeaza infractorii.

Tatal lui Sorin Grindeanu e citat pentru data de 15 februarie la Tribunalul Caras-Severin, ca sa raspunda intrebarilor instantei in dosarul scolii penale sanitare de la Caransebes, „Carol Davila”. In calitate de inspector scolar general, acesta ar fi fost abordat de seful sau de partid si de sefa Tineretului Social-Democrat, Mihaela Popovici, cu care este astazi colega in plenul Consiliului Judetean, cu scopul de a o ajuta pe Eleonora Gavrilesc, lider UNPR Calan si manager al scolii sanitare, sa organizeze examenul de absolvire la Calan. Acolo unde nimeni nu ar fi putut sa-i incurce socotelile, sa pice vreun cursant.

Avocatul Cosmin Bolosin spune ca, prin aceasta ordonanta, Eleonora Gavrilesc poate fi considerata „curata”. „Daca aceasta ordonanta va intra in vigoare, daca se va dovedi ca nu s-a facut cu grava incalcare a legii, Gavrilesc va scapa de infractiunile de abuz in serviciu. Se pun in discutie niste elemente din dosar daca dumneaei a incercat sa o favorizeze in vreun fel pe studenta din dosar pentru a i se dea nota de trecere. Daca aceasta ordonanta va fi un singur minut in vigoare, dumneaei va scapa de aceasta acuzatie”.

Daca initial Nicolae Grindeanu a refuzat compromisurile si eventualele abateri de la lege, dupa discutiile cu colegii de partid si-a dat acordul pentru ca acel examen sa fie mutat la Calan. Organele de cercetare penala n-au vorbit nicio clipa de vreun abuz in serviciu sau despre folosirea influentei asupra lui Grindeanu, astfel ca fostul inspector scolar general raspunde acum intrebarilor instantei in calitate de martor. De fapt, ar trebui sa raspunda, pentru ca, odata ce Ordonanta data de Guvernul Romaniei, condus din postura de premier de fiul sau, Sorin Grindeanu, dosarul penal al scolii Posliceale Sanitare „Carol-Davila” Caransebes ar urma sa fie inchis. si asta pentru ca PSD si Sorin Grindeanu au avut grija sa dezincrimineze abuzul in serviciu, arata expressdebanat.