Primaria Capitalei nu reuseste sa gestioneze prin personalul propriu imprumuturile rambursabile si nerambursabile contractate in ultimii ani. Mai mult, municipalitatea intentioneaza sa adauge in acest an noi imprumuturi pe lista datoriilor institutiei. In aceste conditii, pentru a nu intra in FALIMENT, primaria vrea sa apeleze la o firma privata care sa ofere servicii de analiza economica si asistenta, potrivit b365.ro.

Institutia condusa de Sorin Oprescu este dispusa sa plateasca pentru aceste servicii pana la 3,1 milioane lei.

In acest moment, Primaria Capitalei are incheiate contracte de finantare rambursabila cu institutii financiare internationale (BIRD, BERD, BEI) in valoare de 392,15 milioane euro si 18,8 milioane dolari. Cea mai mare parte a acestor sume au fost deja cheltuite. De asemenea, la aceste sume se adauga fondurile europene nerambursabile, dar si un imprumut la BRD de 140 milioane lei (aprox. 31 milioane euro) contractat anul trecut pentru cofinantarea unor proiecte ce au primit finantare de la Uniunea Europeana.

Mai mult, incepand cu acest an, municipalitatea va contracta mai multe linii de finantare rambursabile si nerambursabile pentri finantarea investitiilor, anunta Primaria Capitalei.

Pentru „servicii de analiza economica si asistenta in monitorizarea/gestionarea financiara pentru proiectele curente si viitoare ale Municipiului Bucuresti”, Primaria vrea sa plateasca intre 1,3 milioane lei (291.000 euro) si 3,1 milioane lei (700.000 euro).

„Pe parcursul derularii contractelor de finantare rambursabila Primaria Capitalei efectueaza lunar raportari catre Ministerul Finantelor Publice. Pe langa raportarile lunare catre MFP, primaria are obligatia de a efectua raportari pentru gestionarea creditelor contractate si fata de institutiile finantatoare (UE, BEI, BIRD, BERD, banci comerciale)”, se precizeaza in caietul de sarcini.

Pentru externalizarea acestui serviciu, Primaria Capitalei va incheia un acord – cadru pe o perioada de patru ani. Firma va fi selectata in luna aprilie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.