Acasă Stirile zilei OMUL viitorului ar putea avea schelet flexibil si tentacule!

OMUL viitorului ar putea avea schelet flexibil si tentacule!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Omul de stiinta Dean Burnett a intocmit o lista a schimbarilor pe care le-ar putea avea omul in evolutia sa. Lista include tentacule, piele care isi schimba culoarea, schelet flexibil si auz selectiv, potrivit mediafax.ro.

Neurologul nu uita sa adauge, cu umor, ca, in conditiile in care evolutia se desfasoara pe parcursul unei perioade foarte lungi, exista sanse mari ca nimeni sa nu mai poata confirma previziunile sale.

Avand ca sursa de inspiratie cameleonul, oamenii ar putea sa-si dezvolte capacitatea de a-si controla culoarea pielii, scrie dailymail.co.uk.

Aceasta se poate intampla in urma evolutiei cromatoforilor, celule care contin pigment colorat capabile sa schimbe culoarea reptilei, sau prin utilizarea tehnologiei, Burnett explicand ca, oricum s-ar realiza, aceasta ar aduce numeroase beneficii.

„Fiind capabil sa te integrezi sau sa te distingi vizual dupa bunul plac ar fi un avantaj deosebit intr-o societate moderna, avantaj pe care evolutia l-ar putea face accesibil tuturor”, a spus el.

Doctorul Burnett subliniaza ca oamenii pot in prezent sa isi concentreze auzul catre anumite conversatii sau sunete, dar urechea umana nu are mecanismul fizic de a face asta.

El crede ca, in timp, auzul selectiv ar putea deveni mai important, pentru a filtra zgomotul in crestere al „social media” si al altor surse de informatie permanenta.

„In loc sa isi concentreze atentia catre stimulii relevanti, oamenii si-ar putea dezvolta capacitatea de a bloca lucrurile pe care nu vor sa le auda, la fel cum inchiderea ochilor poate bloca o imagine neplacuta”, adauga doctorul.

Oamenii ar putea primi, astfel, mai putina informatie si ar putea sa fie mai putin stresati, dar dornici sa traiasca mai mult, mai fericiti.

El a mai spus ca, pentru a comunica mai usor cu computerul prin intermediul tastaturii si touch-screen-ului, oamenii ar putea sa isi dezvolte maini mai iuti capabile de miscari precise, dar care vor fi mai putin rigide, pentru a ne ajuta sa tastam mai repede.

Aceste maini ar putea sa arate mai degraba ca tentaculele unei anemone de mare, mai spune Burnett.

Amintind ca, totusi, nu ar exista foarte multe motive practice pentru ca oamenii sa dezvolte tentacule, doctorul a sugerat, amuzat, ca acestea ar putea fi folosite pentru selectia sexuala, ca metoda alternativa de excitare.

Oamenii ar putea sa dezvolte mai mult cartilagiu in schelet, la fel ca rechinii, unul dintre beneficii fiind posibilitatea de a naste mai usor. In conditiile in care lumea devine un mediu mai sigur pentru toti, nu va mai fi nevoie de oase rigide pentru a rezista unui impact puternic.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos