Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atrage atentia asupra virusului Ebola, reprezentantii organizatiei sustinand ca amploarea epidemiei nu este luata in serios asa cum ar trebui.

„Personalul prezent in zonele de epidemie aduna probe care arata ca numarul cazurilor raportate si numarul deceselor subestimeaza cu mult amploarea epidemiei”, se afirma in comunicatul OMS, informeaza AFP. 

„Epidemia provocata de virusul Ebola in Africa de Vest continua sa se extinda, cu 1.975 de cazuri si 1.069 de morti in Guineea, Liberia, Nigeria si in Sierra Leone”, avertizeaza organizatia internationala.

In fata acestei situatii, „OMS coordoneaza o crestere masiva a raspunsului international (la epidemie) cu sprijinul individual al diverselor tari, agentii de control al bolilor si agentii care apartin Natiunilor Unite”.

„Este de asteptat ca epidemia sa dureze o anumita perioada de timp. Planul operational de raspuns al OMS se intinde pe urmatoarele luni”, mentioneaza aceasta.

Epidemia de Ebola, cea mai grava de la aparitia acestei febre hemoragice in 1976, a facut pana in prezent 1.069 de morti: 377 in Guineea, 355 in Liberia, 334 in Sierra Leone si trei in Nigeria.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.