Acasă Stirile zilei Stiinta Omenirea a facut un nou pas spre ENERGIA NELIMITATA!

Omenirea a facut un nou pas spre ENERGIA NELIMITATA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta continua cercetarile pentru a gasi noi modalitati de a produce energie cu conservarea resurselor de mediu astfel incat omenirea sa-si asigure consumul de enrgie dar sa nu afecteze viata pe Pamant. In acest sens anul trecut, un reactor cu un nou tip de fuziune nucleara a fost pornit, in premiera. Acesta creeaza campuri magnetice, care au drept scop sa retina plasma suficient de mult pentru procesul de fuziune.
Insa cel mai important aspect din tot acest proiect este ca acele campuri magnetice sa fie in stare sa faca ceea ce au dorit intial inginerii, scrie The Daily Mail. Cercetatorii de la Institutul Max Planck din Greifswald, Germania, au injectat o cantitate infima de hidrogen, pe care au incalzit-o pana cand a devenit plasma – simuland astfel conditiile din interiorul Soarelui. De anul trecut si pana acum, oamenii de stiinta s-au intrebat daca acest aparat ambitios – supranumit Wendelstein 7-X (W7-X) – functioneaza asa cum s-a intentionat, producand campurile magnetice corecte.
Acum, un document de cercetare arata ca testele efectuate in ultimele luni au dovedit ca totul merge asa cum si-au dorit cercetatorii.
Experimentul este o incercare a lumii intregi de a valorifica la maxim fuziunea nucleara – un proces in care atomii se unesc la temperaturi extrem de inalte, eliberand o cantitate enorma de energie.
Sustinatorii acestor experimente sustin ca – desi secretul acestei tehnologii ar putea fi la decenii departare de noi – dupa ce vom reusi sa o descifram vom putea inlocui reactoarele nucleare conventionale si combustibilii naturali.
Doi dintre principalii concurenti din viitor ai reactoarelor nucleare sunt numite „tokamaks” si „stellaratoare”.
In loc sa incerce sa controleze plasma cu un camp magnetic 2D, metoda folosuta de obisnuitele reactoare tokamak, steleratoarele folosesc niste campuri 3D.
Fizicianul Sam Lazerson din cadrul Departamentului american de Energie a facut echipa cu oamenii de stiinta germani pentru a testa aparatul de energie cu fuziune Wendelstein 7-X (W7-X).
Raportul, publicat in Nature Communications, arata ca totul functioneaza cum s-a planuit. „Avem confirmarea faptului ca acea cusca magnetica pe care am construit-o functioneaza asa cum s-a intentionat.” – spune Sam Lazerson.
Dispozitivul a fost pornit in decembrie anul trecut, dar s-a folosit heliu, care este mai usor de incalzit decat hidrogenul.
„Dupa cunostintele noastre, avem o acuratete fara precedent, atat in termeni de inginerie a dispozitivului de fuziune, cat si a masuratorilor de topologie magnetica”, se arata in raport.

sursa: stirileprotv.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAvertismentul lui Raed Arafat provoaca fiori! Romanii sa isi faca provizii de hrana si apa! Este crunt ce ne asteapta!
Articolul următorSpaniolii au reusit blocarea cancerului! Totul statea in Proteina CD36!