Oficial european: Romania, printre singurele 5 state europene care nu au depasit varful epidemiei Covid-19!

312

Majoritatea tarilor europene au depasit perioada de varf a epidemiei noului coronavirus – cu exceptia a cinci tari, intre care si Romania si Marea Britanie – a anuntat luni directoarea agentiei sanitare a Uniunii Europene (UE), care contrazice astfel un anunt in acest sens al Guvernului britanic, relateaza Reuters.

!-- Composite Start -->
Loading...
<

Directoarea Centrului European de Preventia si Controlul Bolilor (ECDC) Andrea Ammon a declarat luni, intr-o videoconferinta cu eurodeputati, ca Bulgaria continua sa inregistreze o crestere a contaminarilor.

Insa Marea Britanie, Polonia, Romania si Suedia nu au inregistrat ”nicio evolutie semnificativa (a situatiei lor) in ultimele doua saptamani”, a subliniat ea, conform News.ro.

Potrivit ECDC – care asigura o supraveghere sanitara a celor 27 de state membre UE si a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului si Islamdei -, toate celelalte tari europene inregistreaza de-acum o scadere a cazurilor.

”Sambata parea ca primul val al transmiterii (noului coronavirus in Europa) a trecut de perioada de varf”, a precizat Andrea Ammon.

Premierul britanic Boris Johnson – spitalizat dupa ce s-a imbolnavit grav de covid-19 – anunta joi ca epidemia a intrat pe o panta descendenta, dupa ce a depasit perioada de varf in Marea Britanie.

Potrivit ultimelor date, publicate duminica, bilantul epidemiei noului coronavirus a crescut la aproape 28.500 de morti in Regatul Unit – a doua cea mai indoliata tara din Europa, dupa Italia – si la aproape 190.000 de contaminari.